Študentsko delo

7.8.2009

Ste za to, da se ukine študentsko delo?

‹ nazaj

Komentarji (3)

11.8.2009OceniDavid 
Drzava ne poslusa vse hocjo spravt na koleno ce ne bodo smel ala delat vec jst bi rajs preverju kdu res dela kot student pa kok napotnic pride v neprave roke do starejsih ze zapšoslenih ki delajo kot studentje se kdo gdaj to prasu:? ne a ne kok dela takih te zuadeve ogromn zdej pa hocjo ukint studentom delo prov sej ni pahnike sm problem bo ratu v tem k vsen noben ne bo hotu vzet nobenga na siht krka ne bo vzela nobenga na siht al pa kdu drug ce te zdje niso zarad stopnje izobrazbe kao da mamo previsoke da se predolgo solamo in ni manjsih poklicov da izumirajo ja pol jst pravm te tut zdej en bodo vzel ce ukinejo studentsko delo moje mislenje ne cakal bodo da bodo opravl studenti par tri letnih sol al pa 4 letnih tok da bodo mel izobrazbo 4 ali 5 stopnjo max pol pa bodo lahko izzivljal se nad nami uni bodo pa zepe si filal mi pa v revscini zivel ko da tega ze ni dovolj:!
17.8.2009OceniTrebanc 
Poznam ljudi, ki jim gre s triletno poklicno šolo bolje (so sp-ji vodovodardji, električarji) kot meni z magisterijem (če govorim o plači). Res je da imam zato 8 urni delavnik in proste vikende, ki jih oni nimajo (delajo več)....je pa tudi res da si bodo oni prej postavili svojo hišo kot jaz. Res je tudi da si bodo prej uničili zdravje kot jaz. Hmmmmm,....vsak poklic ima svoje prednosti in slabosti. Študensko delo naj ostane...a naj ga enakovredno obdavčijo...študentom pa naj za opravljeno delo tečejo tudi delovna leta. To bi bilo najbolj pravično. Sedaj so študentske plače obdavčene 10% delavske 25% to je popolna anomalija...sevda bo delodajalec raje zaposlil študenta, ko pa ima manj štroškov. Sicer pa študentje naj študirajo. Ne pa kot nekateri delajo, da študirajo 6-7 let pa še ne diplomirajo in to zato ker delajo in se jim ne da več študirat in ne zato, kot pravijo, da delajo da lahko študirajo..čisti nateg. Na naših srednjih in viskokih šolah je preveč ljudi, ki tja ne sodijo. Na univerze pridejo brez znanja in se morajo profesorji z njimi ukvarajti kot v osnovni šoli. Sramota za slovensko šolo, ki otrok ne nauči samostojnosti.
17.8.2009Ocenibralka 
Študentsko delo podpiram, vendar naj gre res za študentsko delo. V praksi je tako, da mnogo "študentov" preko tuje napotnice opravlja delo, ki bi ga v resnici moral redno zaspoleni človek- Za podjetje je v vsakem primeru bolj ugodno delo preko študentskega servisa, saj tako ni potrebno plačevati posebnih dodatkov na delo, ki ga mora za redno zaposlenega. Žal študenti potem delajo kar nekaj let na ta način, na koncu pa ugotovija, da denarja nimajo, ker so ga porabili, delovna doba za delo, ki so ga pravzaprav redno opravljala po 8 ur v podjetju morda kar nekaj let, jim pa ni tekla. Človek se res začne spraševati, kdo ima največ koristi - študent, ki dela, ali delodajalec, ki mu ni potrebno zaposliti delavca. Smiselno bi bilo preveriti v podjetjih, koliko je študentov, koliko ur na dan delajo in koliko časa že. Gre za posebno vrsto izkoriščanja študentskega dela, ki je podcenjeno in tudi premalo plačano gled ena vse, kar bi moral plačati delodajalec v primeru redne zaposlitve za človeka

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava