kronika

Nesrečo povzročil  policist - v prostem času

7.12.2009 | 14:00 | T. J. G.

Posledice omenjene nesreče

Posledice omenjene nesreče

Novo mesto - Poročali smo že o prometni nesreči, ki se je zgodila v soboto nekaj pred pol četrto uro zjutraj, danes pa smo izvedeli, da se je nesreča zgodila "v čudnih okoliščinah, da naj bi jo povzročil policist, ki se je vračal s silvestrovanja, na kraju nesreče pa mu niso dali pihati, menda mu niti v bolnišnici niso odvzeli krvi." Namig smo preverili na Policijski upravi Novo mesto, kjer smo dobili sicer izčrpno poročilo.....

Nesreča se je torej zgodila na regionalni cesti v bližini Mačkovca. "53-letni voznik osebnega avta iz Novega mesta je vozil iz Otočca proti Novem mestu. V bližini kraja Mačkovec je zapeljal na levo smerno vozišče v trenutku, ko je z nasprotne smeri pravilno, po svojem smernem vozišču pripeljala 27-letna voznica osebnega avta iz okolice Šmarjeških Toplic. V izogib trčenju je zavila levo, vendar sta vozili kljub temu trčili. Ob trku se je vozilo voznice prevrnilo in drselo ob kovinski zaščitni ograji in pristalo na boku. Huje poškodovano voznico in lažje poškodovanega voznika so z vozilom nujne medicinske pomoči odpeljali v bolnišnico. Promet na tem delu ceste je bil zaprt v obe smeri do 6.35 ure. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi z ugotovitvami vseh okoliščin prometne nesreče," je pojasnila tiskovna predstavnica na PU Novo mesto Alenka Drenik. 

Policist za volanom

"O nesreči, ki jo je v svojem prostem času povzročil policist Policijske postaje Novo mesto, so policisti Operativno komunikacijskega centra takoj obvestili preiskovalnega sodnika in državnega tožilca, ki se ogleda nista udeležila. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti in ga je osumljena uradna oseba, zaposlena v policiji (kaznivo dejanje povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti), je bil o nesreči obveščen tudi Specializiran oddelek pri Vrhovnem državnem tožilstvu, ki se je takoj vključil in prevzel obravnavo omenjenega dogodka," je pridala Drenikova in še pojasnila, da je direktor Policijske uprave Novo mesto zaradi ugotavljanja strokovnosti in zakonitosti obravnave prometne nesreče odredil izredni strokovni nadzor za razjasnitev vseh okoliščin.

Alkohol?

Na dodatno vprašanje, kako je bilo s preverjanjem alkoholiziranosti, nam je Drenikova pojasnila, da "postopek ugotavljanja alkoholiziranosti na kraju prometne nesreče ni bil opravljen, ker sta bila oba udeleženca v prometni nesreči poškodovana in so ju z vozilom nujne medicinske pomoči odpeljali v bolnišnico. Vse nadaljnje okoliščine postopka so predmet obravnave Specializiranega oddelka pri Vrhovnem državnem tožilstvu in izrednega nadzora, ki ga je odredil direktor Policijske uprave Novo mesto."

‹ nazaj

Komentarji (187)

7.12.2009Oceniizo 
ta policaj je pa hitro začel silvestrovat, očitno je imel namen bit nabit cel mesec..
7.12.2009Oceniizo 
"..na kraju nesreče pa mu niso dali pihati, menda mu niti v bolnišnici niso odvzeli krvi." ja fajn, ne. očitno je dobro bit policaj, si od kolegov lepo zaščiten v takšnih situacijah.
7.12.2009Oceni-šmarnica- 
To je stara praksa, saj se tudi en Krški policaj vedno vozi pijan v prostem času, pa njegovih kolegov to nič ne moti.
7.12.2009OceniPolicaj 
Najboljš je v naši domovini biti policaj. Delaš kar hočeš, nobeden ti nič ne more. Zajbavaš kogar kočeš in kadar hočeš. Najlepše pa je to da za nič ne odgovarjaš!!
7.12.2009OceniPEPI 
Kako to, da so samo ponesrečenki preverili stanje alkohola, povzrčitelju pa niso?? kdo je za to odgovoren na policiji?? policaji pravijo, da alkohol ubija-a to samo takrat kadar ne vozijo pijani policaji??
7.12.2009OceniFrancl 
kako da vsakemu, ki se ponesreči v bolnici odvzamejo kri, da preverijo alhkol le policaje ne?' kdo je dal taka navodila?? po koncu preiskave bi pričakoval konkretna imena odgovornih na policiji in v bolnici novo mesto, ki so omogočili, da je povzročitelj ušel pred alkotestom na Hrvaško!! verjetno pričakujem preveč a ne??
7.12.2009OceniROM 
zdaj vidite da policija ne dela tudi prav.zakaj mu niso dali pihat.ja itak če si policajlahko delaš kar želiš....ON MISLI ČE JE POLICAJ DA LAH PIJE IN VARNO VOZI.NA KRAJO NESREČE BI MU MOGLI DAT PIHAT KER MISLIM DA BI RAZNESLO ALKOTEST...tako bi lahko dekle umrla v prometni nesreči in kaj bi bilo neč ker nebi bolo dokazov da je on kriv...POLICAJI VSI SKUPAJ DERŽIJO IN.......
7.12.2009OceniAnton 
Ja, Franci verjetno pričakuješ preveč. Razen, če bo izredni nadzor potekal kot se spodobi. Če je vse to res potem policaji, ki so obravnavali zadevo nimajo več kaj iskati v tej službi.
7.12.2009Oceni-šmarnica- 
Ne tole pa ne smemo zanemart. O tem se bomo pa še pogovarjali, a ne pošteni in pravični policaji. VSE ZA VAŠO VARNOST-VAŠA POLICIJA.
7.12.2009OceniBango 
Noben krški policist se v prostem času ne vozi pijan.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava