bela krajina

Spet s kanglico po mleko

16.1.2010 | 12:00 | Tekst in foto: Rudi Vlašič

Anton Štrucelj ob postavitvi mlekomata v Metliki. (Foto: R. V.)

Anton Štrucelj ob postavitvi mlekomata v Metliki. (Foto: R. V.)

Metlika - Danes so v Metliki pri trgovini Gala slovesno odprli novi, že drugi mlekomat v Beli krajini. Dnevno sveže surovo mleko bo priskrbela kmetija Štrucelj iz Gribelj. Samopostrežni mlekomat bo deloval 24 ur na dan.

Irena in Anton Štrucelj doma dnevno pridelata okrog 1200 litrov mleka, večino pa ga prodata Ljubljanskim mlekarnam. Za postavitev mlekomata, najprej v Črnomlju, zdaj pa še v Metliki, sta se odločila zaradi slabih razmer v kmetijstvu, predvsem pa zato, da Belokranjce preskrbijo s svežim, nepredelanim, domačim mlekom.

Cena za liter mleka znaša 1 evro, na voljo pa je tudi posebna embalaža. Prvim odjemalcem, ki so se udeležili otvoritve, so 500 litrov mleka ponudili brezplačno.

‹ nazaj

Galerija (9)

Spet s kanglico po mleko
Spet s kanglico po mleko
Spet s kanglico po mleko
Spet s kanglico po mleko
Spet s kanglico po mleko
Spet s kanglico po mleko
Spet s kanglico po mleko
Spet s kanglico po mleko
Spet s kanglico po mleko

Komentarji (14)

17.1.2010OceniMatej 
kolk je pa ta blond gospa, ki sploh ne spada k tem garačem, prispevala zraven ali spet samo nabira volilne glasove?
17.1.2010OceniMelina 
Res želim tem garačem, da bi mleko čim bolj uspešno prodajali. Šele sedaj, ko pijemo to dobro mleko iz mlekomatov, vsaj pri nas je odlično mleko, vidim, kakšno zanič belo tekočino smo uživali do sedaj....
18.1.2010Ocenijože 
Matej, kaj pa imaš ti proti "blond" gospe ? A si morda mislu, da je nebo tam ?
18.1.2010OceniPeter F. 
Kaj pa imate proti blond gospej. Ona je vaša županja vendar.
18.1.2010OceniDabo 
Ko bodo živali pašno oskrbovane - brez silaže - šele takrat NAJ bo mleko po 1 €.Pa v LJ na Tromostovju in nikjer drugje-silažno mleko.Ljubi bog,saj smo na podeželju.SD-pa neki Fabjan se pa naj gredo politiko drugače-ne pa pri prehrani.... 1 €-Mlekarna pa 0.22 centa????
18.1.2010OceniJanez 
Gospod dabo, predlagam, da začnete z pašnimi molznicami in postavite svoj mlekomat, saj imate za to vse možnosti. Kmetje se borijo za preživetje ravno tako kot delavci v tovarnah, kajti mlekarne jim odkupujejo njiho mleko po ceni za liter vode ali manj, ki priteče iz zemlje in je ni treba krmit in po novem pregledovat, ko bi pa enkrat plačali vse stroške pridelave in analiz iz svojega žepa, bi pa videli po kolko bi moralo biti mleko. Kar korajžno, veliko pašnikov je v zaraščanju, ki kličejo po kravah, da bi jih popasle !!!
18.1.2010OceniDabo 
Sem to počel in vem,da ima mleko popolnoma drugačen okus.Od silažnega!Tiste čase sem ga pil presnega,sedanja tehnologija mi pa tega ne dopušča(okus).Na nobeni kmetiji se ne da kupiti mleka v steklenici.Mlekomati so italijanski(če Terpina bi poznala,vse drugače bi orala).Kupec mleka daje denar za italijane.....Če mlekarna zniža ceno za par procentov,ga bo imela še vedno v izobilju,tako,da je 1 € preveč.
19.1.2010OceniMatej 
1 evro dost ali ni. To ni vprašanje. Kdor hoče naj kupi, kdor ne, pa ne. Smo v tržnem gospodarstvu in nihče nikogar v nič ne sili.
19.1.2010Oceni4545 
Vse lepo in prav. Toda to maščobo kar naj kdo drug pije, pa še po kislem diši.
19.1.2010OceniMiner 
4545 ko ješ pa svinino itd ni nobene maščobe je vse po 0,5

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava