kronika

Nesreča pri Mačkovcu: Policiste bodo kaznovali

28.1.2010 | 14:45 | M. M.

Posledice hude nesreče pri Mačkovcu. (Foto: arhv DL; GRC Novo mesto)

Posledice hude nesreče pri Mačkovcu. (Foto: arhv DL; GRC Novo mesto)

Ljubljana, Novo mesto - Na Generalni policijski upravi se je zaključil strokovni nadzor v zvezi z obravnavanjem prometne nesreče, ki jo je v začetku decembra lani povzročil sedaj že bivši delavec Policijske postaje Novo mesto. Nadzor je pokazal na določene nepravilnosti, so danes sporočili z generalne uprave.

Pri nadzoru so namreč ugotovili določene nepravilnosti pri sami obravnavi prometne nesreče. "Nepravilnosti so se pokazale ravno v postopku ogleda kraja prometne nezgode, in sicer v tistem delu, ki se nanaša na morebiten ali na neizveden preizkus alkoholiziranosti," je povedal generalni direktor policije Janko Goršek in dodal, da so se nepravilnosti dogajale tudi v kasnejšem postopku oz. v bolnišnici.

"Pri takšnih primerih lažne solidarnosti moramo poskrbeti, da se takšni in podobni primeri ne bodo ponavljali. Če pa se bodo, morajo naši kolegi policisti vedeti, da so lahko tudi sankcionirani," je poudaril generalni direktor, ki je direktorju Policijske uprave Novo mesto Antonu Olaju že odredil, "naj v najkrajšem možnem času preveri in ustrezno ukrepa v smislu delovnopravne zakonodaje glede osebne odgovornosti policistov, ki so bili udeleženi pri obravnavi prometne nesreče."

Policist v prostem času povzročil nesrečo

Nesreča se je zgodila v soboto, 5. decembra lani, na regionalni cesti v bližini Mačkovca.

"53-letni voznik osebnega avta iz Novega mesta je vozil iz Otočca proti Novem mestu. V bližini kraja Mačkovec je zapeljal na levo smerno vozišče v trenutku, ko je z nasprotne smeri pravilno, po svojem smernem vozišču pripeljala 27-letna voznica osebnega avta iz okolice Šmarjeških Toplic. V izogib trčenju je zavila levo, vendar sta vozili kljub temu trčili. Ob trku se je vozilo voznice prevrnilo in drselo ob kovinski zaščitni ograji in pristalo na boku. Huje poškodovano voznico in lažje poškodovanega voznika so z vozilom nujne medicinske pomoči odpeljali v bolnišnico. Promet na tem delu ceste je bil zaprt v obe smeri do 6.35 ure. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi z ugotovitvami vseh okoliščin prometne nesreče," je takrat okoliščine nesreče pojasnila tiskovna predstavnica na PU Novo mesto Alenka Drenik in dodala, da je bil o nesreči obveščen tudi Specializiran oddelek pri Vrhovnem državnem tožilstvu, izredni strokovni nadzor za razjasnitev vseh okoliščin pa je odredil tudi direktor novomeške PU.

Po nesreči so hitro zaokrožile govorice, da naj bi bil povzročitelj policist in da naj bi takrat vozil v vinjenem stanju, a naj bi neznano kam izginil tudi iz bolnišnice, kamor so ga tako kot huje poškodovano  voznico odpeljali po trčenju.

Zvočni zapisi

Janko Goršek, direktor generalne policijske uprave

‹ nazaj

Komentarji (33)

28.1.2010Ocenidarko 
veliko več je takih policistov ki skrivajo svoje kolege ki naredijo kakšen hud prkršek tisti policisti ki so obrnavali to prometno nesrečo bi morali biti tudi kaznovani spoštovani drževljani kje čmo zaupati taki policiji kje je zdej kresalova
28.1.2010Oceni tim 
Kaj za to ste rabili toliko časa lopovi!Če pa napihaš malo čez mejo pa znate na hitro pospravit na hladno! Saj brez policije nebi šlo,DA SMO SI NA JASNEM samo za mene so policisti tisti ki so bili 4 leta v Tacnu ne pa razno razni "šlosarji", zidarji..Par mesecev tečaja pa v uniformo - zdaj sem pa bog i batina!
28.1.2010OceniOla 
No zdaj se vidi kakšni policisti delujejo v novomeški policijski upravi. ****
28.1.2010Ocenimilko 
Mene moti da policija nima strategijo soddelovanje z državljani oziroma medsebojno zaupanje zapravljajo z radarji in drobnimi promilčki.Sem totalni antialkoholik vendar nekje v tujini izrekajo tudi opozorila,opozorilo pa ne izrečejo če gre za storjeni prekršek.Pri nas je najbolj važno da udarijo po žepu takoj,posebej priljubljene kazni pa so tiste nad limitom.Velike ribe težko ujamejo.Občutek imam da je policija najbolj zvesti polnilec državne blagajne.
28.1.2010OceniPetjeln 
Ker *****policijski ni bilo treba pihati,tudi voz.dovoljenje ni v nevarnosti.Kresalkine ****
28.1.2010OceniBerg 
Odzval bi se na komentar TIM-a.Kaj imaš proti šlosarjem in zidarjem!?Tudi jaz sem šlosar pa ni nujno da sem tak lopov kot nas opisuješ v tvojem komentarju!Brzdaj se!!!!
28.1.2010Ocenicigo 
Berg, se vidi, da si šlosar, nisi razumel, kaj je Tim napisal. Pa brez zamere, bolje šlosar kot policaj.
28.1.2010OceniBerg 
Cigo hvala na komentarju!Tudi ti nisi na žalost dojel kaj sem hotel povedati s tem!!Škoda!
28.1.2010Ocenitim 
Berg! Oprosti! Nisi me razumel!Zgleda da sva kolega; sam sem tudi " šlosar"(25 let) mislil pa sem tiste fante ki jim je bil ta poklic ispod časti pa so šli med policaje! Poznam nekaj takih.Švasat niso znali za policaje pa so dobri...
28.1.2010OceniBerg 
OK TIM izgleda da je vmes samo nerazumevanje napisanega.Je pa vse kar si napisal čista resnica.Bok!!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava