posavje

"Župan je kršil občinske predpise in državni zakon"

4.2.2010 | 05:30 | M. Luzar

Poleg Ivana Sušina (drugi z desne) so na včerajšnji konferenci za medije izrekli kritike o letošnjem proračunu še Hrvoje T. Oršanič (tretji z desne), Rajka Križanac, Stane Radanovič (levo) in Marjan Jurkas (desno).

Poleg Ivana Sušina (drugi z desne) so na včerajšnji konferenci za medije izrekli kritike o letošnjem proračunu še Hrvoje T. Oršanič (tretji z desne), Rajka Križanac, Stane Radanovič (levo) in Marjan Jurkas (desno).

Brežice - Skupina svetnikov občinskega sveta Brežice je na včerajšnji tiskovni konferenci, ki jo je v imenu skupine sklical svetnik Ivan Sušin, nanizala niz kritičnih pripomb na nedavno sprejeti letošnji proračun brežiške občine.

Svetniki, ki so omenjeno konferenco za medije naslovili Vsebinsko in pravno sporen proračun občine Brežice za l. 2010, ocenjujejo, da župan Ivan Molan z letošnjim proračunom krši statut občine in poslovnik občinskega sveta ter zakon o javnih financah in druge obvezujoče odredbe.

S svojimi kritičnimi ugotovitvami, ki so jih podprli s številnimi oprijemljivimi navedbami, so seznanili tudi računsko sodišče in ministrstvo za finance, nekateri deli proračuna pa so po navedbah svetnikov zreli za Kosovo protikorupcijsko komisijo.

‹ nazaj

Komentarji (15)

4.2.2010Ocenisilvo 
očitno bo še marsikaj razkritega, toliko o poštenosti župana...oddaja-tarča...
4.2.2010Ocenipepi 
SDS-ovci so pa pošteni.To ni res,da bi oni kaj narobe naredili.Bo se kmalu Vizgec-Andrej oglasil.
4.2.2010Ocenijože 
Silvo in Pepi vidva sta velika BIZGECA po domače ŠALABAJZERJA! Gospoda Molan in Vizjak se pa vama smejita ko bosta še 4.leta najmanj na oblasti,vidva pa kar blatita še naprej.
4.2.2010Ocenisilvo 
vizjakl je preiskovanec ker hrani tajkune, molančk pa hrbet nastavlja!!! pije pa tut zadnje čase, ker je pritisk velik...
4.2.2010Ocenistojan 
župan naj odstopi je že dost občino zapufal.ljudje pa brez dela in kruha.
4.2.2010Ocenijože 
Bolje bi bilo če bi teh pet svetnikov odstopilo, saj delajo same zdrahe. Radi bi ustavilo delo občine z lažnimi obtožbami , potem pa pričakujejo da jih bodo ljudje še izvolili. Upam da bodo volilci spoznali zdraharje v naši občini in jih dokončno odslovili.
4.2.2010Ocenirambo 
Jože pravilno si napisal.To so zdraharji.Ne vem kako sta se trem pridružila še R.Križanac in H.Oršanič.Po izobrazbi,ki jo imata bi sklepal,da ne bosta zapadla v tako združbo.Pod županovanjem Ivana Molana občina Brežice in krajevne skupnosti napredujejo.Ker nekaterim to ne paše sklicujejo novinarske konference in z lažmi obtožujejo župana.Nekateri izmed teh petih svetnikov bi radi postali župani.Z obtoževanjem se to ne da.Potrebni so rezultati in volja ljudi.Nazadnje so volitve in ljudje odločajo, ne pa posamezniki z lažmi.Peterčki zavedajte se,da odločajo ljudje.In tako je tudi prav...
4.2.2010OceniMirko Potrček 
Danes je na posavske domove prišel Posavski OBZORNIK. Obzorja nekaterih so se zelo pooblačila, ko so lahko na treh straneh prebirali o novem brežiškem proračunu, investicijah ... Zanimivo, da se na eni izmed strani na sliki ponosno smeji tudi peterica, ki sklicuje tiskovne konference, na kateri kritizira proračun, ki so ga podprli tudi člani njihovih strank. Torej so tudi njihove stranke podpornice protipravnega proračuna? Obzorja svete trojice in enega samega pisca - silvo, pepi, stojan - pa so z današnjim Obzornikom še bolj temačna. A je zmanjkalo pomaranč?
5.2.2010Ocenistojan 
veliko bo dela za Kosovo komisijo!
5.2.2010Ocenipepi 
EDINI ki so popolni so SDS-ovci.Vsi drugi so nič.Oni vejo več,ko piše v knjigi.Nikdar niso nič krivi.Edina njihova napaka je,da jih je bila večina vodilnih prej v Zvezi komunistov,zdaj so pa tako demokratični. Prej so nas popisovali,ker smo hodili v cerkev,zdaj pa nas popišujejo ker ne hodimo več.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava