Fire combat- tekmovanje poklicnih gasilcev in rezultati

5.6.2010 | 13:00

Start ...

Prva ovira ...

... pa še spust z 8 m višine.

Krško - Dva poklicna gasilca v popolni zaščitni opremi, ki je težka več deset kilogramov, opremljena z masko in dihalnim aparatom, se poženeta s starta. Po tem, ko spneta cevi, se poženeta proti prvi oviri. Prvo preplezata, potem čim hitreje skozi predor. Na koncu poligona ju čaka 8 metrov visok stolp, na katerega se vzpneta po lestvi. Na vrh stolpa je potrebno potegniti eno cev in jo pritrditi. Iz stolpa se po vrvi spustita na tla in tečeta do 70 kilogramov težke lutke, ki jo morata skupaj prenesti v 30 metrov oddaljen označen prostor. Zadnja ovira, ki ju morata premagati, pa je vlečenje cevi, težke kar 200 kilogramov, do 30 metrov oddaljenega prostora, kjer morata s curkom vode zbiti na tla tarčo.

Domačo poklicno gasilsko enoto zastopajo Drago Novak in Bojan Naraglav, Zoran Jankovič in Damjan Reberšek, Roman Božič in Alfonz Oštir, Marko Levičar in Boštjan Robek, Boštjan Gabrič in Matej Kerin, Anton Starc in Damjan Kodrič, Aleš Levičar in Rok Grilc, Zvone Devetak in Andrej Dornik ter Dušan Sotošek in Stanko Kostrevc. Na tekmovanju imajo svoja predstavnika tudi novomeški poklicni gasilci, in sicer Janeza Mikliča in Dejana Škrubeja.

To je le goli opis discipline, v kateri so se danes slovenski poklicni gasilci v dvojicah merili pred krškim nakupovalnim centrom TA-BU in ki je že zjutraj privabila številne radovedneže in navijače. Tekmovanje je namreč zelo zanimivo za gledalce, v njem pa uživajo tudi gasilci.

V treh kategorijah, do 30 let, od 30 do 40 let in od 40 do 50 let, se je pomerilo 17 dvojic iz šestih slovenskih poklicnih gasilskih enot. Med udeleženci so tudi krški in novomeški gasilci. V absolutni konkurenci sta zmago v Sežano odnesla Blaž Turk in Peter Jerina, na drugo mesto sta se uvrstila domačina Anton Starc in Damjan Kodrič, kot tretja pa sta končala prav tako predstavnika krških gasilcev Aleš Levičar in Rok Grilc. V starostni kategoriji od 40 do 50 let sta bila najboljša domačina  Drago Novak in Bojan Naraglav, v starostni skupini od 30 do 40 let pa sta slavila še ena predstavnika krških gasilcev, Roman Božič in Alfonz Oštir.

Podrobnejši rezultati sobotnega tekmovanja so na voljo v spodnjem dokumentu.

Besedilo in foto: A. K.

Galerija

Komentarji (2)

6.6.2010Ocenimatic 
sam sem bil tukaj in poudarim da je premalo vodstvov društva da bi svoje člane ali pa operativne člane pošiljali na to ker to je nekaj fantastičnega!!!!!!!!!!!
6.6.2010Oceniandrej 
za prostovoljne gasilce je bilo identično tekmovanje na isti dan v Kranju.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava