Ovacije ob jubilejnem koncertu MePZ Primož Trubar Loka

23.6.2010

Mešani pevski zbor Primož Trubar z zborovodkinjo Marjeto Sojar med koncertom v boštanjski cerkvi.

Boštanj - Nedavni koncert ob 30. obletnici uspešnega delovanja Mešanega pevskega zbora Primož Trubar iz Loke pri Zidanem Mostu je tako navdušil množico v boštanjski cerkvi, kot le malokateri kulturni dogodek v tem božjem hramu.

Občinstvo je stoje zaploskalo predvsem pevcem in njihovi zborovodkinji Marjeti Sojar, ki je uspela iz pevk in pevcev izvabiti in med seboj uskladiti tiste harmonije, v katerih človek ponovno postaja bližji človeku. Lepo, harmonično, neponovljivo, kakor, da bi bilo zadnjič!

Solista Sebastjan Podbregar in Tanja Žibert med prepevanjem Fosterjeve The Prayer.

K čudovitemu dogodku so prispevali še pevski zbor sevniške glasbene šole z mentoricama Katjo Krnc in Betko Cimperšek, tenorist Sebastjan Podbregar, pianistka Saša Božič, Trobilni kvintet Bach, bobnar Aleš Kajtna in napovedovalka Katarina Klajn.

Pevski zbor Glasbene šole Sevnica pod vodstvom Katje Krnc.

Slavnostni govornik je bil dr. Janko Prunk,  loški rojak; ugledni zgodovinar se je na kratko sprehodil skozi zgodovino ljubiteljskega, zlasti zborovskega petja v Loki, ki pa je svoj razcvet doživelo prav v zadnjih desetletjih. Zboru je ob jubileju čestital tudi sevniški župan Srečko Ocvirk, nekateri pevci pa so prejeli bronaste in srebrne Gallusove značke.

Zahvala Plazarja Sojarjevi.

Predsedniku zbora Marku Plazarju so se ob zahvali zborovodkinji Marjeti Sojar kar malce orosile oči, eden nekdanjih zborovodij Franc Strajnar pa je ob zahvali Plazarju, ki nehvaležno funkcijo opravlja že drugi mandat, poudaril, da je bilo Plazarjevo delo dostikrat zahtevnejše kot tisto, ki ga imajo zborovodje.

Besedilo in fotografije: P.  P.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava