FOTO: Chopinov večer

12.10.2010 | 10:10

Ana Šinkovec (Foto: R. B.)

Multicamerata

Novo mesto - Častni odbor za proslavo 200-letnice rojstva Fryderyka Chopina (1810-1849) in slovensko veleposlaništvo Republike Poljske sta v Kulturnem centru Janeza Trdine sinoči priredila koncert poljskega godalnega kvinteta Multicamerata in ljubljanske pianistke Ane Šinkovec, po njem pa so v mali dvorani odprli še razstavo plakatov, posvečenih temu poljskemu skladatelju in mojstru klavirja.

Do koncerta je prišlo tudi zaradi sodelovanja Mestne občine Novo mesto s poljskim pobratenim mestom Torun, tamkajšnji kvintet Multicamerata pa je v duhu dobrih poljsko-slovenskih odnosov k sodelovanju povabil že uveljavljeno 26-letno ljubljansko pianistko Ano Šinkovec, kar se je izkazalo za izborno dejanje.

V prvem delu koncerta je Multicamerata sama postregla z dovršeno izvedbo Staropoljske suite in Plesov poljskega skladatelja Andrzeja Panufnika (1914-1991) ter VII. Simfonije v D-ju nemškega skladatelja in Chopinovega sodobnika Felixa Mendelssohna (1809-1847), ključni del koncerta s pianistko Šinkovčevo pa je bil posvečen Chopinovemu štiristavčnemu 1. Koncertu v E-molu opus 11.

Rasto Božič

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava