gospodarstvo

Žito Šumi in Šumi bonbone so pripojili k Žitu

25.12.2010 | B. Dušič Gornik

Žito Šumi in Šumi bonboni s proizvodnjo v krški tovarni sta zdaj v stoodstotni lasti družbe Žito. Bodo tako lažje sanirali proizvodnjo bonbonov? (arhivska fotografija; foto: BDG)

Žito Šumi in Šumi bonboni s proizvodnjo v krški tovarni sta zdaj v stoodstotni lasti družbe Žito. Bodo tako lažje sanirali proizvodnjo bonbonov? (arhivska fotografija; foto: BDG)

Ljubljana, Krško - V četrtek je bila v sodni register vpisana pripojitev družbe Žito Šumi k matični družbi Žito. Kot so konec novembra sporočili iz Žita, je ta delniška družba namreč postala stoodstotni lastnik odvisnih družb Šumi bonboni, d. o.o., ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo bonbonov, in Žito Šumi, d. o. o., tovarno bonbonov iz Ljubljane. Da se je to zgodilo, je izplačala manjšinskega družbenika Hitschler. Na podlagi pogodbe z družbo Unibon Kaugummfabrik GmbH je kupila 42,5-odst. poslovni delež v obeh družbah.

V Žitu ocenjujejo, da gre za pomembno naložbo, ker bo družba tako pridobila popoln nadzor nad sanacijo in razvojem podjetja Šumi bonboni, d.o.o. Zdaj naj bi tudi lažje optimizirali proizvodne lokacije v okviru celotne Skupine Žito. Pri tem pa še poudarjajo, da nemška družba Hitschler International GbmH, ki je 100-odstotni lastnik družbe Unibon Kaugummfabrik GmbH, še naprej ostaja pomemben poslovni partner in kupec izdelkov družbe Šumi bonboni.

‹ nazaj

Komentarji (2)

25.12.2010Ocenibivša delavka 
Tako. Spet ste enkrat mimo vsekal. Hitschler že ve zakaj si je pustil izplačati teh 42%. Časi ko je on dirigiral so bili dobri. zapišite si ta datum, dolgo ne bo veljal. Ubogi delavci
25.12.2010Ocenimiha 
Zato so že zaprli slaščičarno v Črnomlju,delavke pa dobile odpoved z odpovednim rokom! Zakaj ne pišete tudi o tem?Na vrsti pa je tudi pekarna! Cenejše jim je vozit torte in slaščičarsko pecivo iz Maribora,pa še srečo moraš imet da ga dobiš v kosu kot se spodobi

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava