atletika

Atletski miting v Brežicah

27.9.2011 | 10:40 | J. A.

Brežičanka Barbara Špiler (Foto: I. V. arhiv DL)

Brežičanka Barbara Špiler (Foto: I. V. arhiv DL)

Brežice - Danes popoldne bo v Brežicah tradicionalni, 25. mednarodni atletski miting - Brežice 2011. Organizatorji so se potrudili in v Posavje pripeljali odlične atlete z vsega sveta. Najbolj odmeven bo seveda trenutno najmočnejši šport v Sloveniji - met kladiva. Pri dekletih se bo evropska prvakinja Barbara Špiler skušala približati olimpijski normi, pri moških pa bo olimpijskega prvaka Primoža Kozmusa skušal premagati Brazilec Wagner Domingos.

V metu kopja bo Brazilka Laila Ferrer skušala doseči normo za nastop na južnoameriškem prvenstvu, hrvaški in slovenski šprinterji se bodo pomerili v teku na 100 metrov. V skoku s palico bo nastopil mladinski svetovni prvak Robert Renner. Najboljši tekači Slovenije se bodo preizkusili v teku na 3000 metrov, so sporočili iz Atletskega kluba Brežice.

Zelo zanimivi boji bodo tudi med najmlajšimi atleti, ki se bodo pomerili v treh discplinah.

Spored mednarodnega mitinga v Brežicah:

ob 15. uri: palica (moški), kopje (ženske), 15.30: višina (ž), daljina (m), krogla (m), 16.20: otvoritev mitinga, 16.45: 800 m (ž), daljina (ž), 17.15: palica (ž), višina (m), 17.40: 100 m (m), kladivo (m), 17.50: 100 m (ž), ob 18. uri: 400 m (m)

Področno prvenstvo v atletiki za OŠ

Sicer so iz brežiškega atletskega kluba poslali tudi sporočilo o včerajšnjem ekipnem področnem prvenstvu osnovnih šol v atletiki. Najboljše osnovne šole Posavja so tekmovale v devetih atletskih disciplinah, rezultati pa štejejo za uvrstitev na državno prvenstvo OŠ, ki bo na Ravnah oktobra.

Posavski športniki so zabeležili veliko dobrih rezultatov. Najboljšega je dosegla Lara Omerzu v skoku v višino, kjer je s 164 cm dosegla nov državni rekord v svoji kategoriji. Kot zanimivost: s tem rezultatom je na svetovni IAAF lestvici za pionirje prehitela celo svetovno in olimpijsko prvakinjo Blanko Vlašič.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava