Krka v polfinalu, a ne zlahka

16.2.2012 | 19:30

Zoran Dragič (št. 11 med podajo) je bil z 21 točkami in kar 13 skoki daleč najboljši igralec srečanja med Krko in Šentjurjem. (Foto: I. Vidmar)

Brežice - Košarkarji Krke so na prvi tekmi zaključnega turnirja slovenskega košarkarskega pokala Spar v novi športni dvorani v Brežicah premagali Šentjur 75:64 in se pričakovano uvrstili v sobotni polfinale, vendar kljub precejšnji kakovostni razliki Novomeščanom to le ni uspelo tako zlahka.

Prvi polčas so novomeški košarkarji začeli, kot bi bili na kakšnem manj resnem treningu, zgrešili kopico metov, ki bi jih morali zadeti, izgubljali žoge, Jure Balažič je žogo podal nasprotniku, poleg tega pa jim nikakor ni uspelo zaustaviti najboljšega strelca Šentjurčanov Travisa Williama Nelsona, ki jim je samo v prvi polovici tekme nasul 13 točk.

V nadaljevanju so Krkini košarkarji le zaigrali bolj resno, a naleta Šentjurčanov se ni dalo tako lahko zaustaviti. Potem pa je razlika vendarle začela naraščati, krkaši so kmalu povedli z več kot desetimi točkami in igro dobili v svoje roke, dileme o zmagovalcu ni bilo več.

Tekmi med Krko nocoj sledi srečanje med Šoštanjem in Zlatorogom, ki bo prineslo Krkinega polfinalnega nasprotnika, jutri pa se bosta ob 17.30 pomerila Geoplin Slovan in Maribor Messer ter ob 20. uri še Union Olimpija in Helios Domžale.

Krka bo polfinale igrala v soboto ob 20. uri.

Krka : Šentjur 75:64

Krka: Abdul Hamid 5, Rojc 4, Murić 2, Pavič 5, Nissim 9, Dragić 21, Krivec 4, Lalić 14, Balažič 11.

Šentjur: Rembert 6, Marič 7, Sebič 1, Držič 6, Pelc 4, Nelson 24, Primorac 5, Ferme 11.

I. V.

Galerija

Komentiraj prispevek