FOTO: Na Semiški ohceti se je poročil 29. par

15.7.2012 | 09:20

Semič - Včeraj sta se v okviru 18. Semiške ohceti v Semiču poročila Lidija Petkovšek iz Ljubljane in Jure Medic iz Moravč. Člani folklorne skupine Semiška ohcet so v vlogi svatov v okviru prireditve prikazali nekaj starih belokranjskih navad ob poroki, kjer pa sta seveda odigrala glavno vlogo Lidija in Jure, ki pa sta s seboj pripeljala kar 100 svatov, med katerimi sta bila tudi njuna otroka.

18. Semiško ohcet bodo v Semiču zaključili danes popoldne. Ob 15. uri bo pred Kulturnim centrom Družinsko gledališče Kolenc pripravilo za najmlajše otroško igro Čevljar in palčka. Ob 17. uri pa bo v dvorani Kulturnega centra Semič Srečanje ljudskih pevcev in godcev ljudskih viž, ki ga pripravlja črnomaljska območna izpostava JSKD.

Besedilo in fotografije: M. Bezek-Jakše

Galerija

Komentarji (10)

15.7.2012OceniJure 
to nima nobenega smisla. Dva se prideta zastonj poročit, poleg še odneseta bogate nagrade, vse skupaj pa z obubožano Belo krajino nima nič skupnega. Mislim, da je treba tukaj nekaj spremeniti.
15.7.2012Ocenibala 
lepo bi bilo, če bi bili tudi priči in matičarka oziroma vsi, ki so bili na poroki tudi v stilu ženina in neveste. Vredno razmisleka za prihodnjo ohcet
15.7.2012OceniŠokec 
predvsem se naj poročita Belokranjca, ali naj bo to vsaj eden. Ostalo nima smisla.
15.7.2012Ocenijozekleper 
kaj ste pametni? drugo leto bo spet ohcet, pa se prijavte belokranjci.
15.7.2012Oceniobčan 
Ali Semičani nimajo svoje narodne noše, da uporabljajo to iz Hrvaške prinešeno nošo? Dragatuš je že spoznal, da obstaja za centralno Belo krajino drugačna - slovenska noša, ki so jo že predstavili na svoji spletni strani.
15.7.2012Oceniana 
Jure, Jure, saj ko je včasih bila "ohcet v Ljubljani", se tudi niso na njej poročali Ljubljančani, temveč pari iz cele Evrope. Bila so tudi "Plitvička vjenčanja" in so se tam poročali tudi Slovenci in iz drugih držav. Hvala Bogu, da se je ta simpatičen par prijavil, saj Belokranjci se nočejo. Kdo jim brani???
16.7.2012Ocenipepca 
To je itak zato, da nekdo zasluži raja pa je itak brez cvenka
16.7.2012Oceniana 
Pepca, pojdi pred Spar, Hofer ali Lidl in poglej, kaj vse ljudja tovorijo v zvrhanih vozičkih.
16.7.2012Oceniobčan 
zadeva je otrujajoča, predlagam na vsaka 4 leta kot Olimpijske igre.
17.7.2012Oceniella 
občan, predlagam, da se ti oglasiš tudi samo na vsak četrti (lahko tudi peti, šesti,...) članek o belokranjskih prireditvah, ki malo zadišijo po folklori, ker brati tvoje komentarje je tudi nadvse utrujajoče...

Komentiraj prispevek