FOTO: Metličani imajo spet kopališče, le Kolpa je plitva

21.7.2012 | 12:15

Metlika - S tem, da so zaigrali metliški tenis, so državna poslanka Renata Brunskole, metliški župan Darko Zevnik, predsednik turističnega društva Vigred Metlika Tone Černič in predsednik Športne zveze Metlika Željko Goleš na metliškem mestnem kopališču simbolično odprli rekreativno-sprostitveni in piknik prostor. Ker so želeli kopališču vrniti nekdanji sloves, so se lotili njegove obnove. Kopališče je bilo dolga leta zanemarjeno in zapuščeno, sedaj pa je dobilo še lepšo podobo, kot jo je imelo nekdaj, kar je razvidno tudi s fotografij v galeriji.

Metličani so tako na kopališču ob robu mesta bogatejši za igrišča za metliški tenis, odbojko in balinanje, igrala za otroke, prostor za piknike. Obnovili so tudi polkrožni kamniti zid, zid ob vodi, stopnice. Za obiskovalce so v senci velikih dreves postavili klopi, stojalo za kolesa, kabino za preoblačenje. Kakšno je prijetno kopališče, so si prišli ogledat tudi črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič, semiški podžupan Janez Movern in nekdanji župan Žakanja s hrvaškega brega Kolpe Josip Hribljan.

Ureditev kopališča je veljala dobrih 44.000 evrov. 85 odst. je evropskega denarja, 10 odst. državnega in 5 odst. občinskega. Naložba pa s tem ni zaključena, saj nameravajo na kopališču še poglobiti strugo, ponovno postaviti lesen mostiček čez bližnjo Sušico ter urediti prostor za šotorišče.

Besedilo in fotografije: M. Bezek-Jakše

Galerija

Komentarji (3)

21.7.2012Ocenimetličan 
Zdaj pa imamo lepo urejeno kopališče. G.Črnič poskrbite še za koše za smeti okrog mest za piknik pa je to to. Naslednje leto pa še poglobitev struge in pa WC v prenovljenem gostinskem objektu
21.7.2012Ocenipan 
Srčno upam, da to ni zadnje dejanje pri urejanju Metliškega kopališča. Če se ne motim, se vsakih par let pri nekomu porodi ideja, da bi uredil metliško kopališče, ki je včasih tudi nekaj pomenilo, a kako so se ti poizkusi končali, domačini vemo. Srečno naprej
23.7.2012OceniNejc 
Od poglabljanja struge bi bilo boljše, če bi naredili en dober bazen.

Komentiraj prispevek