Iskalno akcijo na Rudniškem jezeru otežujeta mrzla voda in slaba vidljivost

9.8.2012 | 19:45

Kočevje - V stalnem menjavanju potapljačev Podvodne reševalne službe iz Kočevja, Ljubljane in Novega mesta, ki na kočevskem Rudniškem jezeru že od 14. ure iščejo pogrešanega 26-letnega domačina, se je okoli 18.45 ure na mesto, kjer naj bi mladenič utonil, podala nova ekipa potapljačev.

»Uporabili smo že vse tehnike reševanja. Dejstvo je, da je območje reševanja zelo veliko, voda je zelo mrzla, vidljivost pa pol metra,« je povedal vodja podvodne reševalne enote Kočevje Tim Osmak o težavah, ki so, kot so povedali ostali potapljači, za kočevsko jezero že stalnica.

V iskanju pogrešanega, ki so ga očividci videli, da je plaval in izginil pod površino približno 150 od pomolov, bodo potapljači vztrajali do noči, v kolikor domnevno utopljenega do takrat ne bodo našli, pa bodo z iskanjem nadaljevali jutri.

Verjetnost, da je mladenič utonil, je, po Osmakovih besedah, preko 90 odstotna, takšna pa je tudi verjetnost, da ga bodo našli. Glede na velikost in težo mladeniča, sta ga veter in tok odnesla največ do 10 metrov od kraja, kjer so očividci videli, da je izginil pod vodo.

V akciji sodeluje okoli 30 potapljačev in jih je, kot je povedal Osmak, dovolj. So pa bili nekateri pozno popoldan že zelo utrujeni, saj so bili nekateri v vodi tudi po dve uri.

Besedilo in fotografije: M. L.-S.

Galerija

Komentiraj prispevek