V druščini najbolj inovativnih občin tudi Šentrupert

21.3.2013 | 16:30

Šentrupertski župan Rupert Gole s priznanjem.

Predstavljala se je OŠ Stična, podružnica Krka.

Vsi prejemniki priznanj s podeljevalcema.

Krka - Danes na Krki poteka konferenca o inovativnih lokalnih skupnostih pod sloganom Iz srca v svet, glavni organizator srečanja je Center za razvoj Litija, soorganizatorja pa ivanška občina in podjetje Vibacom. Namen dogodka je spodbujanje inovativnih praks in prepoznavanje inovativnih potencialov v Sloveniji. V uvodnem delu sta direktorica Centra za razvoj Litija Aleksandra Gradišek in litijski župan Franci Rokavec (zastopal je lokalno akcijsko skupino Srce Slovenije) podelila šest priznanj inovativnim projektom na nivoju lokalnih skupnosti v obdobju 2012/2013, ki so jih dobili: občina Šentrupert za Deželo kozolcev, mariborsko društvo Hiša za Živa dvorišča Maribora, BTC City za ženske smučarske skoke, Oglarska domačija Brinovec za Oglarjenje v Oglarski deželi, KUD Fran Maselj Podlimbarski za projekt Sprehod skozi preteklost vasi ob Vodni učni poti in Turistično društvo Polšnik za Abrahamov ključ Srca Slovenije.

"To nam daje neko novo energijo, nek zagon in tudi potrditev, da smo na pravi poti. Ljudje pričakujejo, da bomo tako ustvarjalni, tako polni energije tudi naprej in da bomo razvijali inovativne projekte. Ta nagrada mi še posebej veliko pomeni, ker ravno na področju inovativnosti želim, da občina Šentrupert igra vodilno vlogo. Smo mlada ekipa, izobražena. Trudimo se, da vsak projekt, ki ga zasnujemo, ima ta inovativni naboj, in prepričan sem, da bomo v Sloveniji še velikokrat opozarjali nase," je ob tej priložnosti povedal župan občine Šentrupert Rupert Gole, ki obljublja, da bomo o njihovi inovativnosti še veliko slišali tudi v sklopu drugih projektov.

Zbrane je nagovoril tudi župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, sicer pa bodo udeleženci v popoldanskem delu konference lahko prisluhnili Violeti Bulc (direktorici Vibacoma in pobudnici InCo gibanja), ki bo govorila o pomenu in vlogi inovativne lokalne skupnosti, Aleksandri Gradišek in Mojci Štepic, ki bosta predstavili znamko in izobraževanje v Srcu Slovenije, o praktičnih primerih inovativnih lokalnih zgodb bo spregovoril ivanški podžupan Tomaž Smole, o kakovostnem staranju Jože Ramovš z Inštituta Antona Trstenjaka, Amalija Kuder bo govorila o medgeneracijskem sobivanju, Matej Zupančič (grafični studio Medianova) pa o pomenu simbolike pri razvoju lokalne identitete.

V uvodnem delu so se s pevskimi in plesnimi točkami predstavili učenci OŠ Stična, podružnice Krka, konferenco pa moderira Violeta Bulc, po rodu Trebanjka.

J. A.

Zvočni zapisi

Šentrupertski župan Rupert Gole o priznanju za inovativno občino

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava