dolenjska

Občina Mokronog-Trebelno z občinskim praznikom

27.3.2014 | 10:30 | M. Ž.

Soglasno za občinski praznik. (Foto: M. Ž.)

Soglasno za občinski praznik. (Foto: M. Ž.)

Zvonka Kostrevc

Zvonka Kostrevc

Mokronog - Svetniki občine Mokronog-Trebelno so na včerajšnji seji po skrajšanem postopku in razpravi soglasno za občinski praznik izmed štirih predlogov izbrali 14. marec. Na ta dan leta 2006 je začel veljati zakon, s katerim je bila med ostalimi ustanovljena tudi občina Mokronog-Trebelno.

Kot je poudaril župan Anton Maver ima ta datum zgodovinsko vrednost za občino in je v časovno umeščen v prijazen predpomladni čas in ustvarjalno obdobje znotraj šolskega leta.

Med drugim so potrdili tudi zaključni račun za minulo leto, na prihodkovni strani so po streho spravili 77,4 odstotka načrtovanega in na odhodkovni strani 78,3 odstotka. »Glede na izredno investicijsko leto 2013 in likvidnostne težave v celotni državi je odstotek realizacije prihodkov in odhodkov dober in zadovoljiv,« je ocenila direktorica občinske uprave Mojca Pekolj.

V nadaljevanju so med drugim svetniki občine Mokronog-Trebelno dali pozitivno mnenje Zvonki Kostrevc, dosedanji ravnateljici mokronoške šole, za vodenje domače šole tudi v prihodnjih petih letih. Na razpis sta sicer prispeli dve vlogi.

Zvočni zapisi

Mojca Pekolj o realizaciji mokronoškega proračuna v 2013

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava