FOTO: Raziskovalni tabor Varstvo okolja Trebnje 2014

16.7.2014 | 18:10

Čatež - Center šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD) Čebelica s Čateža v sodelovanju z občino Trebnje in KS Čatež tudi letos organizira enotedenski interdisciplinarni in medgeneracijski raziskovalni tabor Varstvo okolja Trebnje 2014, na katerem udeleženci gradijo sonaravno igrišče v neposredni bližini CŠOD. Tabor se je začel minulo soboto, trajal pa bo teden dni.

Na lanskem raziskovalnem taboru je nastal idejni načrt sonaravnega igrišča kot učilnice na prostem, letos pa se je 24 udeležencev - učencev zadnje triade OŠ, dijakov, študentov in mentorjev - lotilo njegove izvedbe.

Do sobote nameravajo postaviti več različnih elementov sonaravnega igrišča: biodinamično-permakulturni vrt, igralno -čutni vrt, vodni vir s samočistilnim sistemom, izdelali pa bodo tudi njegovo maketo.

»Na raziskovalnem taboru Varstvo okolja Trebnje 2014 je vsak dan bolj pestro. Včeraj so potekala gradbena dela za izgradnjo permakulturnega vrta in izkop za mlako, večer pa smo preživeli v prijetni družbi krajevne skupnosti Čatež. Danes smo dan pričeli s predavanjem na temo izgradnje mlak in ribnikov ter ga nadaljevali s fizično izvedbo izgradnje mlake ter nadaljevali z izvedbenimi deli postavitve naše naravne mlake. Vsako uro so konkretne vidne spremembe. Glede na vroči dan bomo imeli krajšo pavzo, dela pa nadaljevali do poznih večernih ur,« je sporočila udeleženka Katja in nam za boljši vtis poslala tudi nekaj fotografij.

J. A., Foto: Katja, RT VOT 2014, J. A.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava