FOTO: Uredili vaško središče v Dolenjih Selcih

4.10.2014 | 09:00

Alojz Špec (Foto: J. A.)

Foto: J. A.

Nastop najmlajših. (Foto: J. A.)

Dolenje Selce - Številni krajani KS Knežja vas so se včeraj veselili ob novem večnamenskem domu in igrišču v Dolenjih Selcih. Na slovesnosti ob odprtju skoraj pol milijona vredne naložbe, za katero je trebanjska občina 60 odstotkov denarja pridobila na razpisu za obnovo in razvoj vasi, so domačini pripravili izjemno lep program, poln glasbe, recitacij, gledaliških vložkov in plesa.

Na stojnicah so se predstavila domača društva, dogodka pa se je udeležila tudi državna sekretarka na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Tanja Strniša.

Predsednik KS Alojz Špec je predstavil dolgo pot od ideje do odprtja pridobitve, vlekla se je kar sedem let, a na koncu so bili uspešni, seveda ob sodelovanju občine in občinskega sveta, ki je naložbo podprl.

Izvajalec del (GPI Tehnika) je prvo lopato zapičil aprila letos, držal se je rokov in danes se krajani lahko pohvalijo z urejenim centrom za društva, krajevno skupnost, mladino, tam bodo lahko organizirali predavanja, kulturne prireditve. Prostore so razdelili v dve zgradbi, dobili pa so tudi košarkarsko igrišče in 24 označenih parkirnih mest.

J. A.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava