Državni prvaki pretrd oreh

1.11.2014 | 13:00

Krka : ACH Volley 0:3 (-14, -13, -23)

Foto: I. Vidmar

Odbojkarji novomeške Krke zadnja leta niso prav velikokrat izgubili z državnimi prvaki, saj za kaj takega tudi niso imeli veliko priložnosti, saj ACH v rednem delu državnega prvenstva ni igral, v končnici pa so bili Novomeščani in Blejci oziroma kasneje Ljubljančani v različnih skupinah. Tako je sinočnje gostovanje ACH v športno dvorano Marof privabilo tudi kakšnega gledalca več, v domačem klubu pa so upali, da bodo zaradi tekme z uglednim nasprotnikom bolj motivirani Krkini odbojkarji goste presenetili s kakšnim odvzetim nizom, saj ACH tudi tokrat ni igral v popolni zasedbi, je pa trener Tomi Šmuc prvič v sezoni v ogenj poslal dva tujca. Američana Erica Mochalskega na mestu korektorja in Avstralca Nathana Robertsa na mestu sprejemalca.

Vendar vsaj v prvih dveh nizih ni bilo o morebitnem presenečenju niti sledi. Gostje so se dobesedno poigravali z ne ravno najbolj razpoloženim domačim moštvom, poleg tega pa je bil na strani prvakov tudi raztreseni glavni sodnik. Krkini odbojkarji so se sprostili šele v zadnjem nizu, ko so v prvem delu držali minimalno prednost, izidi je bil izenačen še pri 20:20, ko je sodnik spregledal dve žogi, ki bi jih moral soditi v korist Novomeščanov, kar je bilo dovolj, da so se zmage s 3:0 veselili gostje

Krka : ACH Volley 0:3 (-14, -13, -23)

Krka: Brulec 10, Ožbalt, Erpič 1, Vrhovšek, Kosmina 9, Zalar, Kastrevec, Rastoder, Veselj, Smrke, Pucelj, Bregar, Lindič, Turk 7.

ACH Volley: Flajs 3, Jereb 1, Plot, Roberts 15, Purič 5, Pokeršnik, Klobučar, Pleško 7, Jurić 8, Kasnik, Mochalski 8, Slovnik, Koncilja.

I. V.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava