Otvoritev potapljaške sezone s potopom v reko Krko, zbor na Loki Novo mesto

10.1.2015 | 11:00

Klub za podvodne aktivnosti Novo mesto ponovno organizira že tradicionalno otvoritev potapljaške sezone s potopom v reko KRKO, letos že 21-tič. Letos se bomo zbrali v soboto 10.01.2015 ob 11. uri pred Klubom za podvodne aktivnosti Novo mesto, Župančičevo sprehajališče 1 – LOKA, ob 12 pa se potopili v reko Krko.

Na akcijo so poleg članov Kluba za podvodne aktivnosti Novo mesto povabljeni tudi potapljači iz vse Slovenije, saj akcija poteka tudi pod okriljem SLOVENSKE POTAPLJAŠKE ZVEZE (www.spz.si)

Nekaj besed o KPA Novo mesto:

Klub za podvodne aktivnosti šteje več kot 60 članov, ki nas skupaj druži želja po potapljanju. Nemalo potopov opravimo v reki Krki, ki nam je tudi najbližja. Seveda pa se z veseljem odpravimo na Jadran ter tudi dlje. Rdeče morje je ena izmed priljubljenih lokacij saj z bogatim podvodnim življenjem in cenovno dostopnostjo kar kliče po obisku.

Varnost pri potapljanju pa je v KPA Novo mesto ena izmed prioritet. Dva inštruktorja potapljanja ter drugi izkušeni potapljači pa skrbimo tudi za stalno izobraževanje in izpopolnjevanje naših članov.

Ker smo potapljači tudi ljubitelji narave, brez sožitja z njo ne bi mogli uživati v potapljanju je v podzavesti vsakega člana tudi ekologija. In ravno zato, ker nam ni vseeno za naravo, pripravljamo že vrsto let - prvo soboto v septembru tudi ekološko akcijo čiščenja reke Krke na kateri sodelujejo potapljači iz vse Slovenije.

Pričakujemo, da se bo letošnje otvoritve sezone udeležilo okoli šestdeset udeležencev.