Prvo tekmovanje harmonikarjev na Slakov način

29.6.2015 | 07:40

Del harmonikarjev na skupnem nastopu (Foto: M. Ž.)

Zgovoren napis

Strokovna komisija.

Dolenjske Toplice - Ljubitelji Slakove glasbe so včeraj popoldne prišli na svoj račun v Dolenjskih Toplicah. Tamkajšnja občina je na ploščadi pred kulturno kongresnim centrom pripravila prvo tekmovanje harmonikarjev na Slakov način. Svoje znanje igranja Slakovih melodij na Slakov način je pokazalo kar 34 harmonikarjev obeh spolov in različnih starosti iz različnih koncev Slovenije, kar je preseglo vsa pričakovanja, pod drobnogled pa jih je vzela tričlanska komisija v sestavi Peter Fink in Jaka Janc, oba prekaljena glasbenika, ter Primož Primec, vodja topliškega TIC-a.

Prvo mesto na prvem tovrstnem tekmovanju je osvojil Božidar Štiberc iz Ljutomera, drugo Gašper Veselič iz Radomelj in tretje Vesna Zarabec iz Ajdovca. Podelili so tudi dve nagradi za odličen nastop, a z manj Slakovega navdiha, ki sta ju dobila Marko Zmazek iz Hrastnika in Sandra Murgelj iz Otočca.

Sodeč po številu tekmovalcev pa tudi obiskovalcev bo tekmovanje, ki je bilo sklepni del narodno zabavnega vikenda v Dolenjskih Toplicah, s katerim so začeli letošnje poletje v tem kraju in občini, gotovo dobilo svoje nadaljevanje.

M. Ž.

Galerija

Komentarji (4)

1.7.2015–1   (0)   (1)   OceniKje je ? 
Virtuoza Mitje Bukovca ni blo ?
2.7.2015–1   (0)   (1)   Ocenijbtnm 
Nekdo naj mi pojasni (najbolje, da organizator) kaj je to na slakov način in potem lahko razpravljamo naprej glede izvajalcev, zmagovalcev, komisije itd...
2.7.2015–1   (0)   (1)   Ocenibdw 
Tega ne boš dočakal. Če pa že boš, s pojasnilom ne boš zadovoljen.
2.7.2015 1   (1)   (0)   OceniMatija 
Itak, da so vsi zmagovalci, ki so nastopili. A po mnenju komisije so določeni izstopali...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava