Zapelo skoraj 280 gasilcev in gasilk iz vse Slovenije

16.4.2016 | 19:20

Gasilci so ob spremljavi šmarješke godbe zapeli gasilsko himno - dirigiral jim je Branko Ambrožič.

Šmarjeta - V organizaciji Gasilske zveze Slovenije in PGD Zbure je danes popoldne v prostorih osnovne šole Šmarjeta potekalo 32. srečanje gasilskih pevskih zborov in skupin ter gasilskih godb Slovenije.

Nastopilo je skoraj 380 gasilk in gasilcev, ki so dokazali, da niso vešči le gasilskih nalog, kot bi kdo mislil, ampak da jim je še kako blizu tudi kultura oz. glasba. Pobudnik in začetnik srečanje pred 32 leti je bil Janez Kolerič iz Šmartna pri Slovenj Gradcu.

MePZ PGD Zbure letos slavi 10 let delovanja.

Po slovenski himni, ki jo je zaigrala Godba na pihala Šmarješke Toplice pod taktirko Branka Ambrožiča, je sledila še gasilska himna, ki so jo zapeli gasilci. Pred programom so zbrano občinstvo in nastopajoče pozdravili nekateri gostje: namestnik predsednika Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik, ki je dejal, da tudi po zaslugi gasilskih pevskih zborov slovenska pesem še dolgo ne bo zamrla; predsednik PGD Zbure Franc Anderlič, vesel, da so v Šmarjeti gostitelji takega srečanja; ter županja Občine Šmarješke Toplice Bernardka Krnc, ki je Mešanemu pevskemu zboru PGD Zbure, ki ga vodi Aleksandra Barič Vovk, podelila priznanje občine za 10 let vztrajnega prepevanja. Priznanje je prejela predsednica zbora Lidija Zoran.

Županja Bernardka Krnc je MePZ PGD Zbure izročila priznanje za 10 let prepevanja - prevzela ga je Lidija Zoran.

Sledili so nastopi vseh 17 gasilskih pevskih zborov - med njimi jih je bilo nekaj tudi z našega konca, poleg zburskega še moški pevski zbor PGD Dolenjske Toplice (vodi Anton Fink), Moški pevski zbor PGD Planina pri Sevnici (vodi Matej Romih), Gasilski pevski zbor Trebelno (vodi Primož Cedilnik), na koncu pa je zaigral tudi Gasilski pihalni orkester Loče pri Dobovi.

Besedilo in foto: L. Markelj

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava