Slabega vremena ni bilo, noč je pa bila

1.10.2016 | 12:15

Skupina Slon in Cvet je v jeseni stalen gost Noči nakupov. (Foto: Brin Vidmar)

Kostanjar Akija Doličanin je ponujal prvi letošnji kostanj.

Noči nakupov se je udeležila tudi ekipa filma Sramota.

Novo mesto - Da bo Noč nakupov v primeru slabega vremena prestavljena za en teden, so v vabilu za tretjo letošnjo prireditev, ki poživi novomeško staro mestno jedro in vanj zvabi tako množico meščanov kot tudi gostov od drugod, zapisali  v zavodu Grem v mesto.

Kot je že v navadi, je večina novomeških trgovcev in gostilničarjev vrata svojih lokalov pustila odprta vse do polnoči, poskrbeli pa so tudi za pestro dogajanje na Glavnem trgu in na Rozmanovi cesti vse do knjižnice, ki se je meščanom predstavila tudi z novim bibliobusom, za prešerno razpoloženje je skrbelo več glasbenih skupin, ki so jih sestavljali tako starejši in izkušeni glasbeniki kot tudi otroci, ki so se nekateri prvič predstavili javnosti na tak način. Precej pozornosti so pritegnili tudi plesalci in seveda kuharji, ki so z veseljem poskrbeli za med zabavo olakotnele, prvi letošnji kostanj pa je someščanom že lahko ponudil tudi novomeški kostanjar Akija Doličanin.

Odziv obiskovalcev je bil ne glede na to, da Noč nakupov ni več neka novost in bi jo obiskali zaradi radovednosti, dober in opolnoči, ko se je formalno vse skupaj zaključilo, je bilo kar nekaj kislih obrazov, saj bi marsikdo zabavo rad še nadaljeval. Bo treba počakati na december.

I. Vidmar, foto: Brin Vidmar

Galerija

Komentarji (5)

1.10.2016 3   (3)   (0)   Ocenijovo 
gospod Vidmar je očitno zgrešil temo z fotografijami, šlo je za NOČ NAKUPOV in ne muzikantov vsekakor so imeli trgovci ponuditi kaj drugega razen glazbe, poleg tega je bila pa tudi neka revija od katere ni na fotografijah ne duha ne sluha. organizatorju predlagam da v bodoče izbere nekega druge fotografa ki se ne bo izgubil in zgrešil temo vi gospod Vidmar pa na na noč nakupov ampak noč muzikantov
1.10.2016–3   (0)   (3)   OceniPejte na zrak 
G. Vidmar je prav dobro zajel dogajanje. Tak je bil večer. Bi radi gledali fotografije šarmanega gospoda, ki kupuje hozentregerje?
3.10.2016 1   (1)   (0)   OceniAZRA 
Žal v objektiv ni bila zajeta celota. Med drugim je nastopilo tudi večje število plesnih skupin od Plesnega centra Dolenjske, Plesnega studia Novo mesto (v sklopu modne revije) in Plesnega društva Terpsihora... med drugim sta se ta dan odprli dve popolnoma novi trgovini! Opazka novinarju ki je bil ta dan bolj glasbenik je na mestu.
3.10.2016 1   (1)   (0)   OceniSonja 
Moje mnenje je, da je novinar žal zgrešil že s samim naslovom kot tudi s samim (zelo skopim) povzetkom dogodka. Kdor je bil tam, ve da je bilo veliko več kot le to. Ljudje, različnih generacij so več kot očitno uživali in čutiti je bilo pozitivno energijo, da se o petku še danes pogovarjamo. In komaj čakamo december.
4.10.2016OceniĐuro 
Zakaj pa december? Pa zaprimo mesto na vsake 14 dni...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava