Veliko blata in motorne žage na ciklokrosu

27.11.2016 | 11:30

Foto: Goran Badovinac

Sevno - Nič kaj prijazno vreme in veliko blata je včeraj spremljalo tekmovalce v ciklokrosu in krosu na prvi tekmi, na kateri so se izmenično merili kolesarji in tekači, na Sevnem na posestvu novomeškega centra biotehnike in turizma Grm.

V ciklokrosu so naslove državnih prvakov osvojili med člani nekdanji odlični cestni kolesar Vladimir Kerkez iz Šenčurja, ki ga je z gorskim kolesom sicer prehitel Peter Zupančič (Calcit), med veterani Dušan Hajdinjak, med dečki do 15. leta David Svit Novak, ki je v tej kategoriji na cilj pripeljal šele kot sedmi, a so vsi tekmeci, ki so ga prehiteli na čelu s Timom Vipavcem, Jako Špoljarjem in Tinom Hočevarjem (oba Adria Mobil) tekmovali z gorskimi kolesi. Med mladinci je bil z gorskim kolesom najhitrejši Aljaž Jarc (Adria Mobil), naslov državnega prvaka v ciklokrosu pa je pripadel Matevžu Govekarju (MKB Sportr.si). Med ženskami je zmagala Tjaša Sušnik (Sava Kranj) pred domačinko Alenko Novak (Adria Mobil), s kolesom za ciklokros pa je bila najhitrejša Urška Petje (Gorenjska).

Velika atrakcija dirke so bili gledalci, ki so z trobljami in motornimi žagami brez verig pričarali enkratno vzdušje. Na startu dirke se je zbralo razmeroma veliko kolesarjev iz večina slovenskih klubov.

"Kolesarska zveza vztraja, da se v rezultate državnega prvenstva štejejo le posebna kolesa za ciklokros, češ, da imajo gorski kolesarji svoje prvenstvo. Večina kolesarjev, med njimi vsi Novomeščani nimajo teh koles, zato se je za naslove borila le peščica. Ne glede na vse, so se kolesarji na težki progi borili kot da gre za svetovno prvenstvo. Kolesarjem so bili v veliko pomoč navijači, ki so z trobljami in motornimi žagami pričarali enkratno vzdušje in jim pomagali skozi najtežje dele proge. Kolesarji Adrie Mobil so šele pred kratkim začeli s treningi za novo sezono in se za to dirko niso posebej pripravljali. Še najbolje se je odrezal Aljaž Jarc, ki je zmagal v kategoriji nad 15. letom. Jaka Špoljar in Tin Hočevar oba Adria sta bila drugi oziroma tretji v kategorijo do 15. leta. Med člani je za Adrio še zadnjič nastopil David Per, ki je bil šesti. Mesto za njim se je uvrstil Jon Božič. Omeniti je potrebno tudi najmlajše – predšolske otroke in šolarje, ki so nastopili na skrajšani 400 m dolgi progi in so bili lepa popestritev prireditve. Največ zaslug za prireditev ima Jure Zrimšek, ki je v Novem mestu gonilna sila in glavni promotor te atraktivne discipline," je prireditev opisal trener mladih novomeških kolesarjev Srečko Glivar, ki je na začetku svoje uspešne tekmovalne poti tudi sam tekmoval v ciklokrosu, ko so Novomeščani tovrstne dirke pripravljali okoli nemškega bunkerja in topa na Drski.

Izidi.

I. V.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava