Semičani uspešno zaključili letošnje investicijsko leto

22.12.2017 | 08:20

Semič - V semiški občini so uradno predali namenu še zadnjo naložbo v tem letu, in sicer tretjo fazo komunalne infrastrukture v novem delu Proizvodno servisne cone Vrtača. Kot je v nagovoru ob otovoritvi dejala županja Polona Kambič, so bili pri investicijah letos zelo uspešni.

Ideja o industrijski coni je v semiški občini zrasla pred dobrimi 20 leti, danes pa je v njej zaposlenih več kot 300 delavcev. Tokratna pridobitev zajema ureditev komunalne opreme na dobrih dveh hektarjih jugozahodnega in severozahodnega dela cone. Dela je opravilo podjetje Mensel iz Ljubljane, z njegovim predstavnikom Bojanom Miričem pa je županja tudi prerezala trak.

Skupna vrednost investicije je nekaj več kot 293.000 evrov. Zgradili so 470 metrov cestnega omrežja, od tega 280 metrov popolnoma nove ceste, 390 metrov pločnika in zelenic, 70 metrov fekalne kanalizacije, 120 metrov vodovodne infrastrukture, 400 metrov javne razsvetljave, 285 metrov elektro kanalizacije in 322 metrov telekomunikacijskih vodov.

Županja je poudarila, da občina sedaj ureja odkup 11.000 m2 novih zemljišč, ki bodo novim investitorjem predvidoma na voljo prihodnje leto.

Pridobitev je blagoslovil semiški župnik Luka Zidanšek, v kulturnem programu ob otvoritvi pa so nastopili semiški osnovnošolci.

Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Galerija

Komentarji (54)

23.12.2017—   (4)   (4)   Ocenimirsad 
Jaz kot državljan Slovenije muslimanske veroizpovedi, ki v Sloveniji živim od rojstva, ker mi je Slovenija moja domovina, ki jo imam rad, kjer plačujem davke in sem si ustvaril družino (žena je druge vere), predlagam, da naslednjič na takšno prireditev povabimo še kakšnega verskega dostojanstvenika kakšne druge vere, pa da vidimo, kako bo potem. Opažam, da semiška županja na vsako procesijo vabi duhovnika. Nič nimam proti, če je županja vsako nedeljo pri maši... tam je tudi kraj, kjer se zbirajo verniki. Ko pa na javne dogodke ki so namenjeni vsem ljudem povabi duhovnika, da opravi cerkveni obred, je pa že na meji zdrave pameti. Slovenija je država vseh državljanov!!! V javni sferi življenja duhovnik nima kaj početi!!! Temu se reče po domače - širjenje vere. Včasih so to počeli z ognjem iin mečem, danes to počnejo na bolj prefinjen način.
23.12.2017–3   (1)   (4)   Ocenitetka 
mirsad tvoji mozgani so v nevarnosti
23.12.2017 2   (4)   (2)   Oceniminga 
Spoštovani g. Mirsad Ko boste zagotovili v muslimanskih deželah prisotnost križa se pa oglasite.
23.12.2017—   (4)   (4)   Ocenimirsad 
Minga, moja domovina je Slovenija in mene zanima samo za Slovenijo. To, kar sem jaz predlagal, se reče enakost! Lahko pa izberemo tudi naslednjo možnost: vera (katerakoli), naj se drži svojih religioznih prostorov, javnost pa naj bo za vse enaka, ne glede na vero... in tako naj duhovnik na take stvari ne hodi, ker samo "provocira" in uveljavlja to, kar cerkev počne že 2000 let, ne glede na veroizpoved. Tetka, moji možgani so čisto OK
23.12.2017 2   (3)   (1)   Ocenipopendekl 
Kolikor je meni znano je Slovenija sekularna država, v kateri je cerkev ločena od države, zato tudi mene moti žegnanje vsakega sekretnega pokrova s strani lokalnega farja. Če županja hodi k maši ali ne me ne moti V kolikor pa svoja verska prepričanja izkorišča v politične namene pa me! Nikakor pa si na družabnih dogodkih ne želim glavne vloge verskih in političnih predstavnikov.
23.12.2017Ocenisemičan 
Pa kaj bi rajši na dogodkih plesali žikino kolo ?
23.12.2017 1   (1)   (0)   Oceniabecedarij 
žika je po veri brat, mirsad je po veri bratranec...
23.12.2017 3   (3)   (0)   Ocenipopendekl 
Semičan, ne vem čemu bi bilo potrebno plesati katerokoli kolo?? Meni je dovolj, da se pove kaj in v katere namene se je zgradilo in kdo je investitor. Če je kaj prispeval lokalni župnik naj se mu skupaj z ostalimi sofinacerji lepo zahvali, če pa temu ni tako na takih procesijah nima kaj početi.
23.12.2017Ocenisemičan 
E moj popendekl, kje ti živiš. Kje si pa v današnjih časih videl partizansko proslavo brez maškar, ali procesijo brez župnika .
23.12.2017 1   (1)   (0)   Oceniabecedarij 
partizani morajo biti ponosni...to je bil najsvetejši čas v naši zgodovini...

Komentiraj prispevek