dolenjska

Bodo cesto skozi Dvor obnovili v celoti?

19.5.2018 | 08:10 | Besedilo in fotografije: R. N.

Obnova državne ceste skozi Dvor od gasilskega doma do križišča za Kočevje je v zaključni fazi.

Obnova državne ceste skozi Dvor od gasilskega doma do križišča za Kočevje je v zaključni fazi.

Kako potekajo dela, si je včeraj v spremstvu žužemberškega župana Franca Škufco ogledal tudi minister za infrastrukturo Peter Gašperšič.

Kako potekajo dela, si je včeraj v spremstvu žužemberškega župana Franca Škufco ogledal tudi minister za infrastrukturo Peter Gašperšič.

Dvor - Poročali smo, da se je minister za infrastrukturo Peter Gašperšič včeraj mudil v Trebnjem, kjer si je ogledal, kako poteka rekonstrukcija viadukta Ponikve, popoldne pa se je ustavil tudi na Dvoru in se seznanil z obnovo ceste skozi Dvor, ki je tik pred zaključkom izvedbe.

Z urejanjem enega najbolj načetih in najnevarnejših odsekov od Ivančne Gorice do Novega mesta so začeli lansko jesen. Prenovili so odsek med gasilskim domom in križiščem treh državnih cest v središču Dvora. Občina je poskrbela za gradnjo pločnika, javne razsvetljave in fekalne kanalizacije, medtem ko je vodovod predviden že v sklopu izgradnje suhokranjskega vodovoda, država pa je uredila cestišče in odvajanje padavinskih in meteornih voda. »Smo skorajda pred zaključkom projekta. V ponedeljek bodo položili tudi grobi asfalt, nato pa sredi tedna še fini sloj. Sledile bodo še druge ureditve, kot so javna razsvetljava, ureditev pločnikov in jaškov za meteorno in fekalno kanalizacijo, označevanja in drugo,« je včeraj o poteku investicije dejal žužemberški župan Franc Škufca. Minister je ob tem dodal, da je investicija dolgo čakala na izvedbo, a letos jim je vendarle uspelo in zaradi tega je izredno vesel.

Naložba je vredna okoli pol milijona evrov, od tega je država prispevala dve tretjini denarja, tretjino pa občina. Po mnenju nekaterih občanov je obnova trajala kar dolgo. Škufca odgovarja, da so se dela podaljšala tudi zaradi hude zime na začetku leta, izvajalec pa je imel kar nekaj težav zaradi gostega prometa, saj je to eno najpomembnejših in obremenjenih križišč v občini. »Promet je v jutranjih in popoldanskih konicah zelo gost, zato takrat z velikimi stroji niso mogli na teren. Nenazadnje, še za en mesec ne bo podaljšan aneks, ki je bil podpisan, tako da ne bo kakšnih zamud,« pojasnjuje župan.

Potekajo pa tudi priprave za nadaljevanje obnove državne ceste do konca naselja. »Da bo povsem zaključen cesta skozi Dvor se načrtuje druga faza, ki bo sledila v jesenskem času oz. odvisno, kako se bodo odvili razpisi. Morda potem začetek v naslednjem letu. Vsekakor sledi dokončna prenova še letos,« je dejal minister.

‹ nazaj

Galerija (11)

IMG_1391
IMG_1393
IMG_1394
IMG_1397
IMG_1401
IMG_1403
IMG_1404
IMG_1406
IMG_1407
IMG_1408
IMG_1409

Komentarji (8)

19.5.2018 4 (4) (0)Ocenihitrograd 
Sramota za občino in GPI Tehniko, da že osem mesecev gradijo dvesto metrov ceste. Že narejeno, nič kolikokrat ponovno prekopano. Na koncu pa še preozko cestišče, da kamioni s kolesi šarajo po robnikih. Rekli so, da bo narejeno v dveh mesecih. Kakšen izgovor na hudo zimo, ki jo sploh ni bilo razen v februarju.Kakšen aneks, penale jim je treba zaračunati zaradi zamude, da si bodo zapomnili, kdaj so se pasli na tej cesti. In koliko bo vse to dodatno stalo občino?
19.5.2018 4 (4) (0)Ocenikar eden 
Ja res je sramota, da se dela opravljajo tako dolgo. Občina bi si že na razpisu morala zagotovit od izvajalca zagotovilo, da se opravi v najkrajšem možnem času.Saj imajo več ekip, pa naj jih združijo in naj izgotovijo en odsek, potem pa odpirajo novo gradbišče. Če se voziš iz Žužemberka na delo v Novo mesto si zelo obupan. Gradijo na Dvoru,1.zapora, Gaberje pri Soteski 2.zapora, Na Polju 3.zapora, v Straži 4.zapora. Ta gradbišča prenove potekajo že eno leto........... Kakšne so ceste, še peska ne morejo posut, da se ne bi tresel po nešteti luknjah.Prej si v Ljubljani kot pa v Novem mestu. Pa še na konice se izgovarja izvajalec. Točno vedo kdaj so in tudi , da so zaradi njih. Pa naj delajo od 5 zjutraj , pa do 9 zvečer. Takrat bodo stroji lahko na cesti. Na malico pa naj gredo ob konicah! Dost vas imamo.
19.5.2018 2 (2) (0)Ocenipripomba 
V Novem mestu ni prav nič boljše. Samo mečkanje.
19.5.2018 1 (1) (0)Ocenial buo 
Minister se je v petek komaj odpeljal in prah za njegovim avtom se ni še dobro polegel, že so v soboto na novo prekopavali cesto pri Rezlju. Prav zabavno je sedeti na terasi, piti pivo, opazovati delavce in se zabavati. Padle so stave, da bodo do ponedeljka, če bodo polagali asfalt še najmanj dvakrat prenočevali cesto.
20.5.2018 2 (2) (0)Ocenimaks 
V Straži so še večji luzerji.Tam bodo dela končali predvidoma leta 2030.
20.5.2018 1 (1) (0)Ocenijanez pa ne j.j. 
včasih je v Žužemberku obtojalo gradbeno pdjetje, ki smo ga v šali imenovali "hitrograd". A sedaj bi ta nadimek popolnoma zaslužila Tehnika. Odsek malo več kot 100m obnavljati 6 mesecev ob večinoma ugodnih vremenskih pogojih, zares zasluži vso kritiko. Še špsebno zasluži kritiko obupno stanje cestišča, ki žre živce in pšopdvozja naših vozil. Tu bi moral ukrepati cestni inšpektor, pri izbiri izvajalca pa računsko sodišče. Tako zahtevnih del od nizkih gradenj do visokih gradenj (Vodovod, kanalizacija, škarpe, cestišča) opravlja eno samo podjetje, ki nima niti dovolj ustrezne opreme, niti strokovnega kadra, niti izkušenj. Potem se ne smemo čuditi, da dela potekajo ne organizirano in nestrokovno, da opažamo delavce, ki dobesedno tavajo po gradbišču in ne vedo kaj jim je početi. potem je jasno, da dela potekajo toliko časa. Če bi vsaj en mesec delo potekalo tako kot na dan obiska ministra, bi bilo vse končano že januarja. Kako bo vrtec v Žužemberku,ki ga gradi isti "hitrograd", končan že do konca leta pa bomo še videli. Župan bi se moral obnašati do našega davkoplačevalskega denarja bolj odgovorno in izbirati izvajalce, ki bodo zaupanemu delu kos.
21.5.2018OceniNe-Žužemberčan 
Napaka je samo v tem da minister bolj pogosto ne prihaja:) Ta vaša cesta je sedaj taka da vozim slalom med luknjami, občasno pa še tako zaropota po podvozju, kakor da bi avto spustil dušo med luknjami. Katastrofa, pa da se morajo ljudje po tistih krtina peljati vsak dan
21.5.2018Ocenisajbo 
Če ne bi delal "hitrogad", nebi mogli voziti kamioni od FS, to je to Janez.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava