dolenjska

Dolnja Stara vas bolj urejena in varna

28.6.2018 | 08:15 | Besedilo in foto: L. Markelj

Prerez traku: direktor podjetja Flopin Bojan Florjančič,  Jože Kapler in Jožica Lindič. Škarje jim je podal mali Žan Hočevar.

Prerez traku: direktor podjetja Flopin Bojan Florjančič,  Jože Kapler in Jožica Lindič. Škarje jim je podal mali Žan Hočevar.

Dolnja Stara vas - Včeraj popoldne so ob občinskem prazniku Knobleharjevo namenu predali pomembne investicije v Dolnji Stari vasi: izgradnjo novega cevovoda v okviru Hidravličnih izboljšav, obnovo okrog petsto metrov občinske ceste od regionalne ceste pri bencinski črpalki v vas, ter novo javno razsvetljavo - v zgornjem delu vasi so jo že imeli, sedaj pa luči svetijo povsod. Obnovo ceste je izvedlo novomeško podjetje Flopin, za javno razsvetljavo je poskrbelo podjetje Utrip. Pridobitve je blagoslovil domači župnik Tone Dular.

Gorjanski spev

Gorjanski spev

Sanacijo ceste, ki je posledica del izgradnje vodovodnega sistema, je v celoti zagotovila Občina Škocjan, vodovodni krak je financiran iz občinskega in državnega proračuna, pri javni razsvetljavi pa so se angažirali tudi vaščani s svojimi prispevki. Le z občinskim denarjem te pridobitve še ne bi bilo.

Jožica Lindič

Jožica Lindič

»Vas postaja vse lepša, bolj urejena, predvsem pa varna. Vsem skupaj iskrena hvala, še posebej pa Jožetu Deželanu in Lojzetu Luzarju, ki sta vedno konstruktivno pristopila k vsem akcijam,« je na otvoritvi dejala vaščanka Jožica Lindič, ki je bila glavna pri organizaciji, ter je tudi občinska svetnica. Posebno zahvalo je izrekla občini Škocjan, županu Jožetu Kaplerju ter občinski upravi in Zvonku Petelinu, ki je na občini odgovoren za komunalne zadeve in investicije, pa tudi občinskim svetnikom, da so razumeli potrebe vaščanov in njihove projekte potrdili v proračunu.

Veselje na otvoritvi - Joža Miklič je na ples povabila župana Jožeta Kaplerja.

Veselje na otvoritvi - Joža Miklič je na ples povabila župana Jožeta Kaplerja.

Župan Jože Kapler je dejal, da bi Dolnji Staro vas zdaj lahko imenovali kar kot Dolnjo Novo vas, tako je urejena. Omenil je pomen zagotovitve zdrave pitne vode in boljše požarne varnosti. »Praksa, ki jo imamo, da k investiciji pristopijo tudi občani, se kaže kot dobra,« je dejal.

V nedeljo otvoritev v Zloganjah

Občina je za pridobitve v Dolnji Stari vasi namenila okrog 95 tisoč evrov, za Zloganje, kjer bodo v nedeljo ob 12. uri predali namenu ravno tako nov vodovod v okviru hidravličnih izboljšav in obnovljeno cesto - tudi tu je bila v slabem stanju zaradi del z vodovodom, pa okrog 250 tisoč evrov. Tam gre za daljšo traso ceste, okrog 1.200 metrov.

Za zapravljivčkom po novi cesti

Za zapravljivčkom po novi cesti

Prireditev v Dolnji Stari vasi, ki jo je vodila Barbara Hočevar, so popestrili pevci Gorjanskega speva ter domači muzikantje, vaščanka Joža Luzar, vesela novih pridobitev, pa je po novi cesti z veseljem zaplesala z županom Kaplerjem, in se vsem, zlasti Jožici Lindič, zahvalila za trud. Pomembni gostje so se potem z zapravljivčkom po novi cesti odpeljali v vas, kjer so se z vaščani poveseli ob dobrotah, ki so jih pripravili.

‹ nazaj

Galerija (26)

OTVORITEV 001
OTVORITEV 002
OTVORITEV 003
OTVORITEV 004
OTVORITEV 005
OTVORITEV 006
OTVORITEV 007
OTVORITEV 008
OTVORITEV 009
OTVORITEV 010
OTVORITEV 011
OTVORITEV 012
OTVORITEV 013
OTVORITEV 014
OTVORITEV 015
OTVORITEV 016
OTVORITEV 017
OTVORITEV 018
OTVORITEV 019
OTVORITEV 020
OTVORITEV 021
OTVORITEV 022
OTVORITEV 023
OTVORITEV 024
OTVORITEV 025
OTVORITEV 026

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava