dolenjska

Javni natečaj za brv Loka – Kandija

28.7.2018 | 16:45 | M. L.-S.

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Novo mesto - Mestna občina Novo mesto je razpisala projektni, enostopenjski natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve in izbiro izdelovalca projektne dokumentacije za brv in kolesarsko pot Loka - Kandija. Gre za povezavo, ki bo v bližini izliva potoka Težka voda povezala območje Kandije in zalednega šmihelskega območja z ožjim delom mestnega jedra Novega mesta in športno rekreacijskim parkom Loka.

Nagradni sklad natečaja znaša: 5.000 evrov za 1. nagrado, 4.000 za 2. in 3.000 za 3. nagrado, podelili pa bodo tudi tri priznanja po 1.500 evrov. Rok za oddajo natečajnih elaboratov je 12. oktober, do 16. ure ne glede na način dostave na naslov naročnika: Mestna občina Novo mesto, Seidlova cesta 1, 8000 Novo mesto.

Ocenjen finančni okvir investicije znaša 700.000 evrov z DDV, ocenjena vrednost projektne dokumentacije, ki je naročnik ni pripravljen preseči, pa je 55.000 evrov z DDV in je izločitveni kriterij.

‹ nazaj

Komentarji (1)

28.7.2018 23 (23) (0)Ocenidamjan 
Kaj če bi se zadeve lotilo malo bolj realistično in bi najprej naredili stvari ki so pomembnejše? Recimo, kaj če bi se prvo lotili brvi iz Irče vasi preko krke? Ta bi dejansko pripomogla k povezavi krajev na nasprotnem bregu. Kar se mene tiče brv iz tega natečaja sploh ni potrebne, ker imamo dva mosta v raponu manj kot 500 metrov od te lokacije. Pa morda bi se naredil ša kakšna cesta oz. most za osebne avte čez Krko, sedaj ko je mesto tako strokovno urejeno - odstranjena 1/3 prometnih lapacitet pretoka preko reke ...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava