posavje

Z vlaganji do novega optimizma

8.10.2018 | 18:45 | M. L.

Andrej Gerjevič (Foto: M. L.)

Andrej Gerjevič (Foto: M. L.)

Na današnji novinarski konferenci so na strani liste Sonce sodelovali (z leve) Ferdo Pinterič, Uroš Škof, Andrej Gerjevič in Jure Pazdirc. (Foto: M. L.)

Na današnji novinarski konferenci so na strani liste Sonce sodelovali (z leve) Ferdo Pinterič, Uroš Škof, Andrej Gerjevič in Jure Pazdirc. (Foto: M. L.)

Dečno selo - V občini Brežice bo s svojim kandidatom za župana na letošnjih volitvah nastopila tudi Neodvisna lista Sonce, in sicer bo to gospodarstvenik Andrej Gerjevič, kot so sporočili na današnji novinarski konferenci v Dečnem selu, kjer sta o dosedanjem delovanju in načrtih liste govorila predsednik Uroš Škof in član Jure Pezdirc, občinski svetnik v Brežicah.

V programu, iz katerega izhaja tudi županski kandidat Gerjevič, lista  napoveduje  občinski stanovanjski sklad in petdeseti novih stanovanj za mlade. Za stanovanjsko gradnjo bodo uporabili območje nekdanje Tovarne pohištva Brežice.

Gerjevič napoveduje gradnjo izvennivojskega križanja ceste in železnice v Brezini v Brežicah in most za pešce in kolesarje med trgovino in sosesko Trnje.

Občina bo uredila še nove gospodarske cone, kajti vlaganja vračajo optimizem in prinašajo razvoj, poudarja Gerjevič. Delovati bo začel podjetniški inkubator. Na vsem svojem območju bo občina zagotovila najbolj zmogljive komunikacijske povezave. Pomemben je športni turizem, Sonce glede tega obljublja gradnjo športnega nogometnega parka in atletskega parka na obstoječih lokacijah.

V zvezi s turizmom bodo ustanovili izobraževalno turistično podjetniški center. Povezali bodo ponudnike v turizmu in fakulteto za turizem ter oblikovali skupen marketinški nastop v okviru turističnega grozda Brežice.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava