bela krajina

Renata Brunskole: Metlika potrebuje spremembe

27.10.2018 | 09:30 | M. Bezek Jakše

Ranata Brunskole (Foto: M. B. J.)

Ranata Brunskole (Foto: M. B. J.)

Metlika - Renata Brunskole, ki je že bila metliška županja, se letos spet kot neodvisna kandidatka poteguje za to funkcijo pod geslom 'Metlika potrebuje spremembe'. H kandidaturi so jo spodbudili mnogi metliški občani in občanke, ki so ji dali podporo, prav tako kot listi Renate Brunskole.

V svojem obširnem programu je poudarila, da bo, če bo izvoljena, metliška občina postal pametna, varna, vsem občanom - še zlasti pa mladim - prijazna občina. Zato je potrebno dvigniti kakovost življenja in s tem ter kakovostnimi delovnimi mesti pritegniti mlade, da se bodo po študiju vrnili domov. Gradnja migrantskega centra v občini po njenem ni potrebna, saj je v Sloveniji veliko državnih objektov, v katerih dobro poskrbijo za pribežnike. »Bolj mora zaživeti staro mestno jedro. Metlika ima izjemno geo strateško lego, vendar ne smemo mirno gledati, ko ob koncih tedna in pred prazniki mesto zaradi kolon pred mejnim prehodom ohromi. Kaj, če bi metliško obvoznico kot del tretje razvojne osi zgradili že sedaj?« vprašuje ter hkrati poudarja, da  bo sproti reševala probleme ter delo občine približala občanom.

Brunskoletova ugotavlja, da je kar nekaj projektov, ki so bili začrtani že, ko je bila še županja, a so ostali neuresničeni. Zagotavlja, da bo z njimi nadaljevala. Dobro pa se zaveda, da vsega, kar je zapisala v volilnem programu in kar si želi, da v metliški občini še potrebujejo, ne bo mogoče uresničiti zgolj v enem mandatu.

‹ nazaj

Komentarji (6)

27.10.2018 12 (12) (0)OceniFranci D 
Zanimivo! Vsi do sedaj so obljubljali spremembe. Edino kaj se je spremenilo je to, da so spremenili svoj račun na bolje.
28.10.2018 1 (1) (0)Oceniklemen 
aha ...
29.10.2018 6 (11) (5)Oceniorganika 
Propadla političarka si je znova zaželela sončenja v soju medijskih žarometov ! Upam, da Metličane to pot sreča zdrava pamet in da ne bodo pozabili njenega "prispevka" k boljšemu življenju v občini, ko je bila najprej županja in nato poslanka PS Zorana Jankovića, kjer se je spomnimo predvsem po brezpogojni podpori slednjemu in hvalospevu, ki ga je zapisala v nekakšno knjigo spominov, ki so mu jo izbranci podarili za rojstni dan. Kako malo Belokranjci verjamejo politikom, ki vsake 4 leta obljubljajo Švico, je bilo videti na zadnjih parlamentarnih volitvah, ko niso dobili niti enega poslanca. Morda bi veljajo volitve združiti s kakšno partizansko proslavo, kjer bi bilo samo praporščakov dovolj za vsaj enega predstavnika v hramu demokracije ? Po naravi sem sicer optimist, a ko gledam belokranjske kandidate za lokalne volitve, žalostno ugotavljam, da bo ta lep del naše Slovenije čez štiri leta še bolj zaostal in pozabljen.
1.11.2018—   (2) (2)OceniSladzan B 
Jaz jo samo pohvalim. Vem, da bi vsakemu občanu prisluhnila in probala dat vse od sebe... Prvič se je moja družina obrnila na njo in lahko povem, da je uredila(vse) in urigirala takoj. In ja - Hvala ji šeenkrat. ( Jaz sem za pametno spremembo) Lp.
4.11.2018—   (2) (2)OceniViktor 
Pa kaj bi bilo narobe, če bi Belokranjci imeli spet tri županje. Poglejte Semčarko kako miga, Renata je pa tudi čisto v redu in ne bo nič narobe, če pride malo Zevniku na zelnik.
12.11.2018–1 (0) (1)OceniNikolaj BTC 
Darko je super! Kdo rabi to spet??

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava