dolenjska

Rupert Gole: Za Šentrupert prihodnosti

8.11.2018 | 19:20 | R. N.

Rupert Gole s svojimi podporniki, ob njem tudi žena Tjaša. (Foto: R. N.)

Rupert Gole s svojimi podporniki, ob njem tudi žena Tjaša. (Foto: R. N.)

Rupert Gole se poteguje za svoj četrti zaporedni županski kandidat. (Foto: R. N.)

Rupert Gole se poteguje za svoj četrti zaporedni županski kandidat. (Foto: R. N.)

Šentrupert - Rupert Gole, ki občino Šentrupert vodi od njene ustanovitve, se bo na skorajšnjih lokalnih volitvah kot neodvisen kandidat potegoval za svoj četrti zaporedni županski mandat. Kot je pojasnil na včerajšnji novinarski konferenci, se je za ponovno kandidaturo odločil, ker želi v naslednjih štirih letih skupaj z občinskim svetom in občinsko upravo uresničiti več pomembnih projektov. »To so projekti, ki bodo Šentrupert spremenili v sodobno urejen kraj, prijazen vsem generacijam. Naredili bodo Šentrupert prihodnosti,« pravi.

Priznava, da bi si sicer tudi sam želel, da bi v iztekajočem se mandatu naredili še kaj več, vendar je, kot pravi, zaradi različnih okoliščin marsikaj zastalo in se je premaknilo za kakšno leto ali dve. Po njegovih besedah so čas izkoristili tudi za pripravo nekaterih projektnih dokumentacij, ki so podlaga za kasnejšo uresničitev investicij.

Glavne točke njegovega programa so: ureditev trga v Šentrupertu, dokončanje rekonstrukcije glavne vpadnice iz Slovenske vasi proti Šentrupertu, gradnja obvoznice na severovzhodnem delu Šentruperta, vzpostavitev medgeneracijskega centra v središču Šentruperta, prenova igrišča pri osnovni šoli ter nova telovadnica, nadaljevanje urejanja komunalne infrastrukture po občini, zavzemal se bo za razvoj gospodarskih con tako v Prelesju kot na območju bivše vojašnice na Puščavi, za urejeno in opremljeno gasilstvo v občini, še več pozornosti bodo deležni tudi mladi, med pomembne naloge v novem mandatu pa uvršča razvoj turizma in kulture.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava