dolenjska

Franc Kocjan: "Izkazal se bom že v enem mandatu"

11.11.2018 | 09:15 | Besedilo in foto: L. Markelj

Franci Kocjan se za župana poteguje na listi SLS.

Franci Kocjan se za župana poteguje na listi SLS.

Škocjan - Za župana se poleg sedanjega prvega moža občine poteguje Franc Kocjan, upokojeni kamnosek restavrator iz Zagrada pri Škocjanu. Kandidira s podporo SLS, katere član je. Dolgoletni občinski svetnik pravi, da tej nenadni odločitvi botruje predvsem prepričanje, da bi morali volivci imeti izbiro, pa tudi razočaranje in nezadovoljstvo, saj bi bilo v škocjanski dolini lahko narejenega več.

»V tem mandatu nisem želel zaostrovati stvari, čeprav se z marsičem nisem strinjal. Pogrešam več transparentnosti ter poguma za nek premik v razvoju in več truda pri razpisih za nepovratna sredstva,« pravi Kocjan, ki bo kot župan nadaljeval z dobrimi projekti.

Želi biti župan vseh občanov, njegov moto pa je izpeljati projekte do konca, ne na pol. Osnova je komunalna infrastruktura - nadaljevati želi z izgradnjo kanalizacije, javni vodovod morajo imeti vsi zaselki. Ne gre pozabiti na obnovo lokalnih cest. Za gospodarsko cono v Dobruški vasi meni, da je prišla prepozno, pogreša večji odziv domačih podjetnikov. Po njegovem zamuja tudi nedavno sprejet OPN. Načrtovan večnamenski dom v Škocjanu je zasnovan preveč ambiciozno, biti mora bolj podjetniško naravnan, v njem morajo dobiti možnosti mladi. V ureditev jedra Škocjana in v vse projekte bi veljalo bolj vključiti krajane.

Kocjan bo župansko funkcijo opravljal nepoklicno, »a profesionalno. Občina bo dostopna vsakomur, ne bo zaklenjena, vsak dan bom v službi ob 5. uri in vedno na voljo občanom,« trdi in dodaja, da se bo izkazal že v enem mandatu.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava