dolenjska

Lista LMŠ: Pot do odličnosti

13.11.2018 | 16:15 | M. M., foto: LMŠ

Z leve: Janez Doltar, Jerca Korče, dr. Mihael Skvarč in Matjaž Recelj

Z leve: Janez Doltar, Jerca Korče, dr. Mihael Skvarč in Matjaž Recelj

Lista LMŠ: Pot do odličnosti

Novo mesto - Kot so na včerajšnji novinarski konferenci povedali kandidati Liste Marjana Šarca za občinski svet, po nedeljskih volitvah pričakujejo dva mandata. Nosilec liste je zobozdravnik Matjaž Recelj, med 20 kandidati in kandidatkami pa sta tudi Janez Doltar in vodja iniciativnega odbora LMŠ v Novem mestu dr. Mihael Skvarč.

Predstavitve liste in programa se je udeležila tudi podpredsednica stranke LMŠ in najmlajša poslanka državnega zbora Jerca Korče, ki je predstavila dogovor med vlado in občinami o višini povprečnine 573,5 evra za leto 2019, kar je najvišja povprečnina do sedaj in bo tako tudi Mestni občini Novo mesto prinesla dodatna finančna sredstva. V Listi Marjana Šarca iz Novega mesta pa se bodo zavzemali tudi za skupno reševanje nekaterih perečih problematik mesta, ki so v državni domeni in zelo vplivajo na življenje v občini. Predvsem so izpostavili romsko problematiko, nepotrebno birokracijo pri črpanju evropskih sredstev za razvoj podeželja in postopke v povezavi s projektom 3. razvojne osi.

Na novinarski konferenci so nato predstavili še svoj program z naslovom Pot do odličnosti v Mestni občini Novo mesto, v katerem je jasno izraženo zavzemanje za to, da Novo mesto postane družini prijazno mesto, kot tudi olimpijsko, univerzitetno in zdravo mesto. Kot so povedali, želijo ustanoviti razvojni sklad, ki bo spodbujal nadarjeno mladino, izpostavili pa so tudi potrebo po pravem mladinskim centru v Novem mestu, so sporočili iz omenjene stranke.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava