Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
petek, 26. april 2024
09:00 Prireditev ob dnevu Zemlje, Glavni trg Novo mesto
16:00 Odprtje sezone v Flyparku, pri Hotelu Dolenj'c Novo mesto
18:00 Art kino: Ingeborg Bachmann: Potovanje v puščavo, KCJT Novo mesto
19:00 Proslava ob dnevu upora proti okupatorju in odprtje razstave, KKC Dolenjske Toplice
20:00 Slam poezija x ''Tri minute'', Knjigarna in kavarna Goga Novo mesto
VečBela krajina
petek, 26. april 2024
18:00 Rojstnodnevni koncert partizanskega pevskega zbora in slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju, KC Semič
19:00 Redni mesečni posvet z mladino, MC Metlika
20:00 Državna proslava ob dnevu upora proti okupatorju, Športna dvorana Osnovne šole Mirana Jarca Črnomelj
20:00 Whip Session, MX Park Stranska vas pri Semiču
sobota, 27. april 2024
08:00 Čistilna akcija, zbor pred GD Gradac
VečPosavje
petek, 26. april 2024
17:00 Osrednja občinska prireditev ob dnevu upora proti okupatorju in odprtje razstave likovnih del 34. otroškega likovnega extempora, OŠ Kostanjevica na Krki
18:00 Srečanje pevskih zborov, Prosvetni dom Artiče
sobota, 27. april 2024
10:00 Borčevska proslava, pri Domu krajanov Sromlje
nedelja, 28. april 2024
10:00 Osrednja občinska slovesnost v počastitev zgodovinskih dogodkov Malkovec 2024, pri Vinskem dvoru Deu Malkovec
ponedeljek, 29. april 2024
07:00 - 13:00 Krvodajalska akcija, ŠD OŠ Leskovec pri Krškem
Več14.11.2018 | 17:00
PREDAVANJA V MESTNI HIŠI BREŽICE (oktober, november 2018)
-14.11. 2018 ob 17 uri Amarant Kooperativa-Danijela Perdih "Kalčki, pridelava in predelava"
Kalčki so sploh v zimskem času lahko dobra alternativa sveži zelenjavi, saj so polni vitaminov, mineralov, prehranske vlaknine in ostalih sestavin, ki jih naše telo dnevno potrebuje. V delavnici bomo govorili o vseh fazah - od vzgoje, do uporabe kalčkov. Delavnica zajema:- Osnovne informacije o različnih sortah kalčkov (poudarek bo na tistih, ki jih bomo uporabili pri pripravi jedi)
- Navodila za vzgojo in shranjevanje kalčkov, demonstracija uporabe kalilnikov
- Demonstracija uporabe kalčkov - priprava 5 jedi (juha, predjed, solata, glavna jed in sladica)
- Degustacija pripravljenih jedi
Delavnica traja približno 1,5-2 uri - odvisno od števila udeležencev in števila vprašanj (udeleženci lahko postavljajo vprašanja o kaljenju in kalčkih skozi celoten potek delavnice).
-21.11. 2018 ob 17 uri Radovan Šuman "Predstavitev biodinamičnega pristopa pridelave in predelave grozdja na Biodinamični kmetiji Šuman"
Radovan Šuman je eden privih biodinamičnih vinogradnikov v Sloveniji s certifikatom Demeter z veliko antropozofskega, še več pa praktičnega znanja. Obdeluje 28.000 trt na biodinamičen način osem let, na ekološki pa osemnajst. V dobrih letih pridela 20.000 litrov biodinamičnega vina,ki ga ne žvepla. V svojih vinogradih ima posajena sadna drevesa, zelišča, zelenjavo, namesto mulčerja pa uporablja ovce. Ima tudi ogromno čebel v lastnih panjih.
Njegova odlična vina bomo po predavanju tudi poizkusili.
-28.11.2018 ob 17 uri Matjaž Turinek "Oskrba biodinamičnega sadovnjaka-koraki za uspešno pridelavo in predelavo biodinamičnega sadja"
Matjaž Turinek je prvi doktor biodinamike v Sloveniji, ki je svoje znanje nabiral v tujini in Sloveniji, sedaj ga pa nadgrajuje na svoji biodinamični kmetiji s certifikatom Demeter. Z veseljem ga širi med ljudi. Predstavil nam bo svoje izkušnje v šest hektarjev velikem sadovnjaku in še marsikaj.
Ocene komentarjev