dolenjska

Dolenjci, Posavci in Belokranjci precej trezni

15.11.2018 | 20:30 | I. V.

Dolenjci, Posavci in Belokranjci precej trezni

Novo mesto - Generalna policijska uprava je objavila izide testiranj alkohola v krvi, ki jih je izvajala v času "martinovih" praznikov oziroma od 5. do 11. novembra. Slovenski policisti so v tem času opravili 11 100 testiranj in pri tem zalotili 292 voznikov, ki so sedli za volan kljub preveliki količini popitega alkohola.

Največji delež opitih voznikov so zabeležili na območju Policijske uprave Ljubljana, kjer je pregloboko pogledal v kozarec vsak petindvajseti (4 odstotki) voznik, najmanj pa na Gorenjskem, kjer je imelo preveč alkoholnih hlapov v izdihanem zraku le 1,3 odstotka kontroliranih voznikov.

Na drugem mestu na lestvici najbolj treznih voznikov so se znašli vozniki na območju Policijske uprave Novo mesto, ki obsega Dolenjsko, Posavje in Belo krajino, tri vinorodne pokrajine, kjer so med 1870 kontroliranimi vozniki zalotili le 32 takih, ki so očitno popili več, kot jim dovoljuje zakon.

Odstotek pozitivnih alkotestov po posameznih policijskih upravah: Celje 2,8, Koper 3,3, Kranj 1,3, Ljubljana 4,0, Maribor 2,5, Murska Sobota 2,9, Nova Gorica 2,0, Novo mesto 1,7.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava