gospodarstvo

Naj blok 2018 je v Plavi laguni

16.11.2018 | 11:05 | B. Blaić

Predstavniki lastnikov treh najbolje ocenjenih blokov z direktorico Zarje Janjo Horvat Jaklič in novomeškim županom Gregorjem Macedonijem (Foto: B. B.)

Predstavniki lastnikov treh najbolje ocenjenih blokov z direktorico Zarje Janjo Horvat Jaklič in novomeškim županom Gregorjem Macedonijem (Foto: B. B.)

Novo mesto - Družba Zarja je v gostišču Loka včeraj slovesno zaključila prvi izbor za najbolj urejeno večstanovanjsko stavbo v njenem upravljanju. Na izbor za Naj blok 2018 se je prijavilo 35 blokov pretežno iz Novega mesta, komisija pa nato izbrala tri najboljše.

Prvo mesto so osvojili stanovalci bloka na Seidlovi cesti 20, drugo mesto je pripadlo Smrečnikovi ulici 32, tretje pa Jakčevi ulici 22.

Trem najbolj urejenim blokom je Zarja podelila posebne plakete, njihovi stanovalci pa bodo veseli tudi denarne nagrade - rezervni sklad zmagovalnega bloka je namreč bogatejši za 1.000 evrov, drugouvrščeni je prejel 500 evrov, nagrada za tretje mesto pa znaša 250 evrov.

Kot je pojasnil vodja akcije Naj blok 2018 Primož Murn, so se v Zarji za izbor odločili z željo, da etažne lastnike spodbudijo k prizadevanjem, da bi bili njihovi domovi zgled urejenega, čistega in varnega bivanja. Štiričlanska komisija je pri ocenjevanju upoštevala štiri kriterije: varnost (predvsem požarno) objekta, energetsko učinkovitost, urejenost in splošno podobo ter delež plačanih obveznosti do upravnika. Izbor Naj blok bo Zarja v prihodnjih letih predvidoma nadaljevala.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava