Zmage na Bizeljsko, v Dragomljo vas in Novo mesto

18.11.2018 | 12:00

Med osnovnošolkami je zmagala Manca Mihelin.

Lana Škof

Jaja Bojz z Dušanom Obradovičem-Obro

Črnomelj - Pred 40 leti so v Črnomlju pripravili prireditev Glas mladih, nad katero je bilo tako veliko navdušenje, da so se odločili, da jo bodo pripravili vsako leto. Vmes je bil sicer večletni premor, vendar pa je Glas mladih postal eden največjih in verjetno tudi najstarejših festivalov za mlade glasbenike v Sloveniji. Na letošnji prireditvi so se spomnili prve prireditve in tudi mnogih, ki so jim sledile. V kulturnem domu so pripravili tudi razstavo.

Na avdicijo za letošnjo prireditev se je prijavilo toliko dobrih izvajalcev, da je imela komisija precej težko delo. Prav tako pa gotovo tudi obiskovalci, ki so včeraj zvečer do zadnjega kotička napolnili dvorano tukajšnjega kulturnega doma. Zanimanje je bilo celo tolikšno, da so že sredi popoldneva z Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj, ki je pripravil Glas mladih, sporočili, da je dvorana razprodana.

Mladi so nastopili v treh kategorijah. V kategoriji osnovnošolski glas mladih so zapele Manca Mihelin, Žana Škabar Steiner, Eva Nemanič, Pia Šuklje, Anja Bajuk in Kristina Čok. V kategoriji avtorski glas mladih so se predstavili Vesna Malnarič, Lea Aram, Špela Sever, Lana Škof, Tjaša Plut, Jana Bevc ter duet Neža in Tadej. V kategoriji bendovski glas mladih pa so nastopili M8s, Jaja Bojz, Crazy neighbours in DeBeat.

Po ocenah strokovne komisije in občinstva je v prvi kategoriji zmagala Manca Mihelin iz Stare vasi pri Bizeljskem s skladbo Time to say goodbye, v drugi Lana Škof iz Dragomlje vasi pri Metliki z avtorsko skladbo Odpelji me, v tretji kategoriji pa Jaja Bojz iz Novega mesta z avtorsko skladbo Kriza. Jana Bevc iz Šmalčje vasi pri Šentjerneju pa je prejela posebno nagrado Založbe Nika in sicer snemanje skladbe.

Med odmorom so se spomnili prvih let Glasa mladih. Nastopili so Darja Zamida Pečavar iz Srednje vasi pri Semiču, ki je zmagala na Glasu mladih leta 1979 in 1981, trio Doroja iz Prekmurja, zmagovalec Glasa mladih 1984 in uspešna udeleženka prvih Glasov mladih Majda Povše iz Črnomlja z vnuki. Za popestritev pa so znova prišli na oder tudi zmagovalci lanskega Glasa mladih duet Qwertz & Qwerty in skupina Ice On Fire.

Na prireditvi, ki sta jo povezovala mlada Ana Miketič in Simon Bajuk, je skupina 2B, ki so sestavljajo bratje Gašper, Jernej in Primož Mihelič, skupaj z uspešnimi belokranjskimi pevkami Urško Jakobčič, Martino Mravinec, Lejo Plut in Viviano Kukar, prvič javno predstavila novo himno Glasa mladih. Tako Gašper kot vse štiri pevke so bili v preteklih letih zmagovalci Glasa mladih.

Besedilo in fotografije: M. Bezek Jakše

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava