dolenjska

Izid volitev v MO Novo mesto (V ŽIVO): zmagal Gregor Macedoni

18.11.2018 | 19:15 | M. M.

Gregor Macedoni s soprogo Klavdijo ob spremljanju izidov lokalnih volitev nocoj v hostlu Situla. (Foto: M. M.)

Gregor Macedoni s soprogo Klavdijo ob spremljanju izidov lokalnih volitev nocoj v hostlu Situla. (Foto: M. M.)

Foto: M. M.

Foto: M. M.

Novo mesto - V MO Novo mesto je 29.555 volilnih upravičencev, svoj glas pa je danes do 16. ure oddalo 10.377 Novomeščanov in Novomeščank oz. 35,11 odstotka vseh. To je nižja volilna udeležba glede na državno povprečje (36,85 odst.) in višja glede na povprečje v mestnih občinah (32,82 odst.) Državna volilna komisija bo prve neuradne delne rezultate volitev objavila po 19.30, spremljamo pa jih tudi na spletnem portalu dolenjskilist.si, kjer bomo še nocoj postregli tudi s prvimi izjavami županskih kandidatov oz. kandidatke.

Dodano ob 19.30:

Še vedno čakamo na prve neuradne delne izide volitev.

Na zadnjih lokalnih volitvah leta 2014 je Gregor Macedoni županski stol osvojil v drugem krogu, kjer so mu občani in občanke namenili 59,45 odst. glasov, njegovi protikandidatki Mileni Kramar Zupan pa 40,55 odst. Za župansko funkcijo so se sicer tedaj potegovali še Bojan Kekec, Jože Kobe, ki je kandidiral tudi letos, Mojca Špec Potočar, Uroš Lubej, Matic Vidic in Rafko Križman. Volilna udeležba v drugem krogu je bila 39,87-odstotna, v prvem pa 49,54.

Dodano ob 19.55:

Po skoraj 30 odst. preštetih glasov je sedanji novomeški župan Gregor Macedoni osvojil še en mandat, saj je dobil 59,98 odst. glasov.

Macedoni je tudi letos kandidiral kot neodvisni kandidat, za drugi mandat pa so ga poleg njegove Liste Gregorja Macedonija podprle stranke NSi, DeSUS, SDS in SLS ter Lista Ivana Kralja.

Dodano bo 20.30:

Po več kot polovici preštetih glasov v MO Novo mesto ne bo drugega kroga županskih volitvah. Večino oz. 62,27 odst. tistih, ki so se danes odpravili na volišča, je namreč prepričal sedanji župan Gregor Macedoni. Po glasovih je drugi Jože Kobe, ki je dobil 17,09 odst.

Macedonijeva ekipa in podporniki volilne rezultate nocoj spremljajo v hostlu Situla.

»Mislim, da so se danes Novomeščanke in Novomeščani odločili, da nadaljujemo uspešno zgodbo. Sem vesel in verjamem, da jo bomo pisali skupaj tudi naslednja štiri leta,« je povedal zbranim novinarjem, letošnjo volilno kampanjo pa ocenil: »Mislim, da smo v preteklih štirih letih pokazali, da smo ekipa, ki znamo delati, in to so volivci in volivke nagradili.«

»Danes spremljamo rezultate v krogu tistih, ki so me najbolj podpirali. Zahvalil bi se svojim najbližjim, svojim sodelavcem, svoji ekipi in, seveda, vsem občankam in občanom, ki so me tako številčno podprli,« je še povedal Gregor Macedoni, ki bo MO Novo mesto, kot kaže, vodil še drugi mandat.

Dodano ob 20:45:

V GAS so sicer pričakovali drugi krog županskih volitev. Njihov kandidat Jože Kobe je za Dolenjski list povedal, da se volivci vedno odločijo prav in da županu Gregorju Macedoniju želi uspešno vodenje drugega mandata. (Foto: M. M.)

V GAS so sicer pričakovali drugi krog županskih volitev. Njihov kandidat Jože Kobe je za Dolenjski list povedal, da se volivci vedno odločijo prav in da županu Gregorju Macedoniju želi uspešno vodenje drugega mandata. (Foto: M. M.)

»Pričakoval sem drugi krog, sicer pa se volivci vedno prav odločijo,« je današnje prve neuradne izide komentiral kandidat GAS Novo mesto Jože Kobe, ki je osvoji 14,49 odst. glasov.

Po njegovi oceni je bila letošnja kampanja korektna, zmagovalcu volitev Gregorju Macedoni pa je zaželel uspešno vodenje mandata.

Po 80,83 odst. preštetih glasov je sedanjega župana podprlo 65,01 odst. volivcev.

Dodano ob 21:20;

Po skoraj vseh preštetih glasovih je izid volitev ostal dokaj nespremenjen, zmagovalec je Gregor Macedoni, ki bo občino vodil še naslednja štiri leta. Drugi mandat mu je zaupalo 65,84 odst. tistih, ki so se danes odpravili na volišča.

Drugi je Jože Kobe, ki je dobil 13,93 odst. glasov, kandidatka Zveze za Dolenjsko (ob podpori SMC ter SD) Alenka Muhič je prejela 13,61 odst., kandidat Dobre države Rok Mežnar pa 6,62 odst.

Vsi podatki so še neuradni. S tem zaključujemo nocojšnje spremljanje lokalnih volitev, jutri pa nadaljujemo z izidi volitev za občinski svet.

‹ nazaj

Galerija (14)

Izid volitev v MO Novo mesto (V ŽIVO): zmagal Gregor Macedoni
Izid volitev v MO Novo mesto (V ŽIVO): zmagal Gregor Macedoni
Izid volitev v MO Novo mesto (V ŽIVO): zmagal Gregor Macedoni
Izid volitev v MO Novo mesto (V ŽIVO): zmagal Gregor Macedoni
Izid volitev v MO Novo mesto (V ŽIVO): zmagal Gregor Macedoni
gm-17
gm-18
gm-19
gm-20
gm-21
gm-22
gm-23
gm-24
gm-25

Komentarji (7)

18.11.2018 2 (15) (13)OceniZupančič 
Kaj naj rečem, rezultat je več kot pričakovan. Gospod Macedoni je v svojem mandatu dokazal, da gre za izredno sposobnega človeka z vizijo, človeka, ki bo Novo mesto spravil na pravo pot razvoja. V svojem mandatu je takorekoč naredil več, kot vsi predhodni župani skupaj. Samo tako naprej, z istim tempom. Novomeščani to opazimo in smo vam hvaležni. Končno imamo župana, ki ima to mesto rad.
18.11.2018 2 (5) (3)Ocenireziser 
Kje se skriva true truic ?
18.11.2018Ocenireziser 
Zgleda, da je bila tista anketa na dolenjskanews, anketa bo drugem mestu, v tem pogledu, je bila pravilna. Kdaj bo drugi krog true truic?
18.11.2018 3 (5) (2)OceniTrue Truic 
G.režiser, true truic se ni nikoli skrival , nikoli se ne bo. Čestitam za zmago +60. Ljudje so tako hoteli - tako naj imajo. Tudi vam režiser čestitatam za dobro režijo, velik optimizma in veliko sreče naslednja 4 leta. O ljudeh tega okraja sta pa svojčas lepo pogučala Janez Vajkard Valvasor in Janez Trdina. Čas bo povedal svoje. Lp,
19.11.2018 4 (12) (8)OceniAlojz Kobe GAS 
Spoštovani, vsakemu posamezno se zahvaljujemo za glas, ki ste ga namenili GAS - Gospodarsko Aktivni Stranki in neodvisnemu kandidatu za župana mag. Jožetu Kobetu. GAS je z vašo podporo število mandatov v Občinskem svetu MO Novo mesto povečala za 50 % in smo tretja najmočnejša stranka v Občinskem svetu MO Novo mesto. Hvala mag. Jožetu Kobetu za nesebično razdajanje in delo v dobrobit vseh občanov MO Novo mesto. Hvala sodelavcem, ki se poleg svojih obvez razdajate še v dobrobit MONM in nam skupne domovine Slovenije. Hvala vsem, na vseh listah, ki ste kandidirali in izpostavili vaše ime. Pred nami so številni izzivi katere rešujmo Gospodarno Aktivno in Složno! Hvala vsem , ki ste se udeležili volitev in s tem pokazali, da vam ni vseeno. Tistim ki se iz zdravstvenih vzrokov niste uspeli udeležiti volitev želimo hitro okrevanje in vse dobro. Ostale pa pozivamo, da ste aktivni in tudi vi po svojih močeh pripomorete k razvoju naše občine in domovine. GAS za vse nas! Gospodarno Aktivno Složno!
19.11.2018–3 (3) (6)OceniZupančič 
Sem malo preletel stare članke na temo volitev in sem naravnost šokiran nad izjavami uporabnika "True Truic". Koliko enega blatenja, pljuvanja po županu, posmehovanja … in to brez prestanka. Bo kar držalo, da ljudje pod krinko anonimnosti pokažejo svoj pravi obraz. Kar težko verjamem, da se med nami skrivajo takšni primitivci.
19.11.2018 9 (10) (1)Oceniklemen 
zupanćiču nebrbljaj... isti si kot True Truic . Ne vem kaj imaš od tega da poješ hvalo speve nekomu. Najbrž si tako politično trobilo kot omenjeni. Jaz osebno mislim, da je bila zmaga na pladnju in to predvsem, ker je bil ta kandidat edini, ki je iz mesta. Iz zgodovine pač ljudje sedaj vedo, da ne moremo več glasovat za ne-meščane .... Itak vemo vsi zakaj. Bi bilo pa zanimivo gledat volitve, kjer bi vsaj dva ali trije kandidati prihajali iz mesta... Ko bo do tega prišlo, dvomim da bo zmagal, Jasno je to odvisno od kandidatov. Če bi bili proti-kandidati ala marko Brecelj ali Aleš Pečaver potem bi še šlo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava