dolenjska

Škocjansko občino bo še naprej vodil Jože Kapler

19.11.2018 | 08:50 | Besedilo in foto: L. Markelj

Jože Kapler je prepričljivo zmagal in bo občino Škocjan vodil že tretji mandat.

Jože Kapler je prepričljivo zmagal in bo občino Škocjan vodil že tretji mandat.

Škocjan - V občini Škocjan so včeraj župana izvolili že v prvem krogu. Na županskem stolčku bo ostal dosedanji župan Jože Kapler (SDS), ki bo občino vodil že tretji mandat. Prejel je 81,89 odstotkov glasov, njegov edini protikandidat Franc Kocjan (SLS) pa 18.02 odstotka glasov. Volila udeležba je bila 55,34-odstotna.

Jože Kapler je z rezultatom seveda zadovoljen. Pripisuje ga dobremu dosedanjemu delu, ki so ga volivci očitno prepoznali. "Volili so iskreno, rezultat je dobre. Vztrajali bomo naprej in nadaljevali z delom za dobro vseh občanov, ter upravičili zaupanje volivcev," obljublja novi stari župan in se vsem zahvaljuje za podporo.

In kakšna bo sestava 12-članskega občinskega sveta? Kaže, da Kapler ne bo imel težav, saj je stranka SDS prejela kar šest svetniških mest. Novi občinski svetniki bodo po do zdaj znanih podatkih: Martina Kralj, Milan Markelc, Martina Božič, Franc Matko, Jožica Lindič in verjetno Miran Kovač (7. na listi, saj je prvi na listi Jože Kapler izvoljen za župana). S po dvema mestoma sledijo Bučka - neodvisna lista (Slavko Pungeršič in Uršula Bevec), SLS (Franc Kocjan in Marjeta Tramte) in Lista za ljudi občine Škocjan (Robert Janežič in Edita Kirar).

Rezultati so še neuradni, imena občinskih svetnikov se lahko tudi zaradi preferenčnih glasov še spremenijo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava