dolenjska

Volitve v MO Novo mesto: Kdo so novi/stari občinski svetniki?

19.11.2018 | 09:40 | M. M.

Včeraj smo poleg županov volili tudi predstavnike v občinskem svetu ter krajevnih skupnostih. (Foto: M. M.)

Včeraj smo poleg županov volili tudi predstavnike v občinskem svetu ter krajevnih skupnostih. (Foto: M. M.)

Foto: M. M., arhiv DL

Foto: M. M., arhiv DL

Novo mesto - Po (še neuradnih) izidih včerajšnjih volitev bo MO Novo mesto, kot smo poročali sinoči, še drugi mandat vodil Gregor Macedoni, ki je osvojil 65,30 odst. glasov. Drugi je bil Jože Kobe s 14,79, tretja Alenka Muhič s 13,29 in četrti Rok Mežnar s 6,53 odst. glasov. Volilna udeležba je bila 49,72-odstotna.

In kakšna bo sestava 30-članskega občinskega sveta?

Po prvih rezultatih je največ, deset mandatov osvojila Lista Gregorja Macedonija. Na drugem mestu je s štirimi mandati SDS, po tri občinske svetnike oz. svetnice bosta imeli ZZD in GAS, po dva pa DeSUS in Solidarnost. S po enim predstavnikom bodo v občinskem svetu še NSi, SLS, SD, SNS in Dobra država.

Glede na zadnja štiri leta bo sestava občinskega sveta precej drugačna. SDS je imela v njem prav tako štiri mandate oz. občinske svetnike (Bojan Kekec, Eva Filej Rudman, Marjanca Trščinar Antić in Peter Kostrevc), tri jih je imela Lista Ivana Kralja (Matjaž Smodiš, Vesna Vesel in Stanislav Galič), ki letos ni nastopila na volitvah, ampak je podprla Listo Gregorja Macedonija. Ta je imela tri občinske svetnike (Janez Povh, Boštjan Grobler in Jasna Kos Plantan) in je s povečanjem na deset nesporno največja zmagovalka lokalnih volitev 2018. Tri mandate je imela tudi SLS (Alojz Golob, Martina Vrhovnik in Franci Bačar). Po dva svetnika so imeli še GAS (Alojz Kobe in Alenka Papež), DeSUS (Adolf Zupan in Miroslav Berger), Solidarnost (Uroš Lubej in Mitja Sadek) ter SMC (Borut Škerlj in Mojca Špec Potočar). Za svetniško mizo so sedeli še samostojna svetnika Dušan Kaplan in Mateja Kovačič, Jiri Volt, Matjaž Engel (SNS), Bojan Tudija (Zavezništvo Novo mesto), Slavko Matko (ZZD), Marko Dvornik (NSi) in Milena Kramar Zupan (SD).

Predstavnik romske skupnosti je bil v iztekajočem se mandatu Duško Smajek, ki je edini kandidiral tudi letos. Nova imena članov in članic občinskega sveta še niso znana in jih bomo kasneje dodali k tej objavi. Neuradno sestavo svetov krajevnih skupnosti pa si lahko ogledate tukaj.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava