bela krajina

V Črnomlju imata Lista za razvoj in SDS polovico svetnikov

19.11.2018 | 13:10 | M. B. J.

Lista za razvoj, SDS in SD bodo imele v 23-članskem črnomaljskem občinskem svetu (brez romskega svetnika) 17 članov.

Lista za razvoj, SDS in SD bodo imele v 23-članskem črnomaljskem občinskem svetu (brez romskega svetnika) 17 članov.

Črnomelj - Po podatkih, ki so sicer še neuradni, se bosta v črnomaljski občini za župana oz. županjo 2. decembra v drugem krogu pomerila Andrej Kavšek (Lista za razvoj), ki je dobil 45,64 odst. glasov, in Maja Kocjan (SDS), za katero je glasovalo 24,23 odst. volivcev. Mojca Čemas Stjepanovič (DeSUS in SD), ki je bila županja zadnja dva mandata, se bo morala posloviti od županske funkcije, saj je zbrala 23,44 odst. glasov, medtem ko je Vesna Fabjan (Lista Marjana Šarca) dobila 6,69 odst. glasov. Volilna udeležba je bila 58,73 odst.

V črnomaljskem občinskem svetu bo naslednja štiri leta sedelo šest svetnikov Liste za razvoj. To bodo Dubrovko Čengija, Tatjana Kmetič Škof, Matjaž Barič, Zalka Bosanac, Tadeja Lamut in Toni Brinc. Prav tako bo šest svetnikov iz SDS in sicer Maja Kocjan, Jože Veselič, Franc Ivanušič, Marjana Peršič, Anton Brula in Marica Prijanovič Tonkovič. SD bo imela pet svetnikov: Samerja Khalila, Anico Želježnjak, Leopolda Perka, Miro Radojčič in Janeza Perušiča. Z Liste Marjan Šarca sta bila izvoljena v občinski svet Vesna Fabjan in Renata Butala. Prav tako bosta v občinskem svetu dva svetnika DeSUSa in sicer Štefan Misja in Mojca Čemas Stjepanovič. Član občinskega sveta iz SLS bo Andrej Fabjan, iz NSi pa Nataša Hudelja. Predstavnik romske skupnosti bo Henček Kosec.

Kot rečeno, so podatki še neuradni, zaradi preferenčnih glasov ali drugega kroga volitev pa lahko pride do sprememb pri imenih.

‹ nazaj

Komentarji (1)

20.11.2018 5 (5) (0)OceniLojzekov stric 
Samer Khalil ni bil izvoljen niti v občinski svet ljudje imajo zmeraj prav niso neumni

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava