bela krajina

V metliški občini sta največ glasov zbrala SD in Lista Renate Brunskole

19.11.2018 | 15:15 | M. B. J.

V metliškem občinskem svetu bosta imela največ svetnikov SD in Lista Renate Brunskole. (Foto: M. B. J.)

V metliškem občinskem svetu bosta imela največ svetnikov SD in Lista Renate Brunskole. (Foto: M. B. J.)

Metlika - V metliški občini je bilo že pred volitvami jasno, da bo župan ali županja znan po prvem krogu, saj sta se pomerila le dva: dosedanji župan Darko Zevnik in Renata Brunskole. Zevnik je po neuradnih podatkih dobil 63,28 odst. glasov, Brunskoletova pa 36,72 odst. Volilna udeležba je bila 54,40 odst.

SD in Lista Renate Brunskole bosta imeli v občinskem svetu po štiri člane. Na listi SD so na prvih štirih mestih Darko Zevnik, Barbara Vraničar, Bojan Krajačič in Elizabeta Prus. Ker pa je Zevnik spet postal župan, bo prišel v občinski svet, če seveda ne bo preferenčnih glasov, še Andrej Videtič. Z Liste Renate Brunskole bodo v občinskem svetu Renata Brunskole, Anton Pezdirc, Anita Golobič Prosenjak in Martin Matekovič. V občinskem svetu bosta še Igor Vajda in Andreja Draginc iz SDS, Tomaž Žugelj in Ana Logar iz liste Glas neodvisnih ter Jože Cajnar in Martina Legan Janžekovič iz SLS. V občinski svet so prišli tudi Boris Govednik iz DeSUSa, Antonio Agustin Kostelec iz N.Si ter samostojna kandidata Martin Videtič in Milan Vidović. Predstavnik romske skupnosti pa je Jasmin Hudorovac.

Kot rečeno, so podatki še neuradni, zaradi preferenčnih glasov pa lahko pride do sprememb pri imenih.

‹ nazaj

Komentarji (1)

22.11.2018OceniLojzekov stric 
Metličani dve slabi izbiri za župana, izbrali ste malo boljšo na naslednje volitve pa pride nov zupan pa to sigurno ne bo Renata ,zaupam v vas Metličani saj ste sami fejst ljudje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava