posavje

Petretiču se obeta lažje vladanje

19.11.2018 | 16:15 | B. Blaić

Nova sestava občinskega sveta županu Ladku Petretiču bolj naklonjena kot dosedanja. (Foto: M. L., arhiv DL)

Nova sestava občinskega sveta županu Ladku Petretiču bolj naklonjena kot dosedanja. (Foto: M. L., arhiv DL)

Kostanjevica na Krki - V Kostanjevici je nov županski mandat že v prvem krogu osvojil Ladko Petretič, ki bo sodeč po sestavi novega občinskega sveta v svojem drugem mandatu nekoliko lažje krmaril občinsko barko.

V občinski svet namreč ni izvoljen praktično nobeden od njegovih velikih nasprotnikov, ki so v minulem mandatu z večino v svetu blokirali delo občine.

Andrej Rajar (SD) se tako ni uspel prebiti v občinski svet v 7. volilni enoti, Antonu Zagorcu ni uspelo v 6. volilni enoti, pred vrati občinskega sveta je ostal tudi Andrej Kerin (SNS), ki je kandidiral v 4. volilni enoti.

V 1. volilni enoti (Avguštine, Dolšce in Oštrc) je bil izvoljen Anton Jarkovič, ki ni imel protikandidata.

V 2. volilni enoti (Črešnjevec pri Oštrcu, Črneča vas, Vrbje in Vrtača) je bil izvoljen Matej Kuhar, ki prav tako ni imel protikandidata.

Iz 3. volilne enoti (Dobrava pri Kostanjevici, Dolnja Prekopa, Gornja Prekopa, Koprivnik, Malence in Sajevce) sta se v občinski svet uvrstila Robert Zagorc (33 odst.) in Primož Kadunc (29 odst.). Na tretjem mestu in brez sedeža v občinskem svetu je denimo ostal podžupan Aleš Kegljevič.

V 4. volilni enoti (Globočice pri Kostanjevici, Jablance, Karlče in Slinovce) je bil s prepričljivo večino 72 odst. izvoljen Matjaž Jakše. Primož Gutman (SD) in Andrej Kerin (SNS) sta dobila po 19 oz. 9 odst. glasov.

V 5. volilni enoti (Dobe in Kostanjevica na Krki) so bili izvoljeni Jože Kržičnik (26 odst.), Melita Skušek (18 odst., SMC) in Blaž Zagorc (15 odst.).

Iz 6. volilne enote (Grič in Orehovec) se je v občinski svet uvrstil Tone Hodnik (SLS), ki je zbral 69 odst. glasov. Edini protikandidat Anton Zagorc je dobil 31 odst..

Iz 7. volilne enote (Ivanjše, Kočarija, Male Vodenice, Podstrm, Ržišče, Velike Vodenice in Zaboršt) se je v občinski  svet s 44 odst. uvrstil Janez Gunde. Andrej Rajer (SD) je zbral 33 odst..

Občinski svetniki v Kostanjevici:

Anton Jarkovič (1. VE)
Matej Kuhar (2. VE)
Robert Zagorc (3. VE)
Primož Kadunc (3. VE)
Matjaž Jakše (4. VE)
Jože Kržičnik (5. VE)
Melita Skušek (5. VE)
Blaž Zagorc (5. VE)
Tone Hodnik (6. VE)
Janez Gunde (7. VE)

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava