dolenjska

Lahko Papež konča vladavino Škufce?

20.11.2018 | 10:05 | B. Blaić

Jožetu Papežu se nasmiha zmaga v drugem krogu. (Foto: I. V., arhiv DL)

Jožetu Papežu se nasmiha zmaga v drugem krogu. (Foto: I. V., arhiv DL)

Žužemberk - V Žužemberku se bosta za županski položaj v drugem krogu pomerila Jože Papež (NSi) in Franc Škufca. Papež je v nedeljo osvojil 46,64 odst., Škufca pa 40,96 odst. glasov. Tretji Darko Pucelj je dobil 12,40 odst.

Kljub temu, da so se v Žužemberku v županski tekmi merili sami stari politični obrazi, je bila udeležba visoka - 66-odst. Nekaj časa je celo kazalo, da bo vsega konec že v prvem krogu, a je Škufca, ki občino vodi že od ustanovitve leta 1998, na koncu zanesljivo prišel v v drugi krog. Ta bo v resnici ponovitev drugega kroga izpred 20 let, le da sta vlogi favoritov tokrat zamenjani, saj v odločilno dejanje z okoli 150 glasovi prednosti vstopa Papež.

NSi in Razvojna lista

Podobno kot pri volitvah za župana sta si NSi in Razvojna lista Suhe krajine razdelili tudi glasove za volitve v občinski svet. NSi je dobila 22,90 odst. glasov in 4 svetnike (Jože Papež, Stanka Blatnik, Rafael Vidmar in Mateja Novak), Razvojna lista pa 20,25 odst. in prav tako štiri svetnike (Marko Zajec, Franc Škufca, Marija Ban in Vladimir Vlado Kostevc).

Tretja največja skupina v občinskem svetu bo Lista mladih Suhe krajine, za katero je glasovalo 15,53 odst. volivcev, imela pa bo tri svetnike: Rok Zupančič, Nika Papež in Blaž Hrovat.

SDS je osvojila 14,87 odst. in dva svetniška mandata (Vincenc Longar in Bojan Vidmar), po enega svetnika pa bosta imela Dobra država (Darko Pucelj), ki je dobila 5,79 odst., in Lista za razvoj Suhe krajine (Dušan Papež) z 5,02 odst.

‹ nazaj

Komentarji (2)

22.11.2018Ocenitanayyka 
Ene sorte tiči skup letijo..isto sranje drugo pakovanje..
22.11.2018Ocenitanayyka 
Svetnike je treba vse zamenjat pa bo najboljše

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava