dolenjska

Novi (in stari) novomeški občinski svetniki so …

20.11.2018 | 17:00 | M. Martinović

Vir fotografije: spletna stran DVK

Vir fotografije: spletna stran DVK

Novo mesto - Poročali smo, kakšna bo sestava novega novomeškega občinskega sveta po številu mandatov, ki so jih osvojile stranke in liste. Občinska volilna komisija je danes zaključila preštevanje in sedaj lahko objavimo še imena novih oz. starih občinskih svetnikov in svetnic.

Kot je znano, bo predstavnik romske skupnosti še naprej Duško Smajek, ki je bil tudi edini kandidat. Od preostalih 29 sedežev v sejni sobi na rotovžu jih bo Lista Gregorja Macedonija zasedla največ, deset, na drugem mestu je s štirimi mandati SDS, po tri občinske svetnike oz. svetnice bosta imeli ZZD in GAS, po dva pa DeSUS in Solidarnost. S po enim predstavnikom bodo v občinskem svetu še NSi, SLS, SD, SNS in Dobra država.

Na županovi listi so bili v občinski svet izvoljeni Gregor Macedoni, Jasna Kos Plantan, Boštjan Grobler, Sara Draškovič, Janez Povh, Mojca Andolšek, Primož Kobe, Vesna Vesel, Mario Krapež in Klara Golič. Pričakovano bo Macedoni po ustanovni občinski seji mandat občinskega svetnika prepustil drugemu, naslednji oz. enajsti na omenjeni listi pa je Goran Makar.

Štiri občinske svetnike in svetnice ohranja SDS. To so Bojan Kekec, Marjanca Trščinar Antič, Peter Kostrevc in Eva Filej Rudman.

Po tri predstavnike bosta imela ZZD in GAS: prva Alenko Muhič, Štefana Davida in Miro Retelj, druga pa Alojza Kobeta, Vesno Barborič in Janeza Murna.

Z dvema občinskima svetnikoma bo v novem mandatu stranka Solidarnost, izvoljena sta bila Uroš Lubej in Maja Žunič Fabjančič. Enako velja za DeSUS, ki je prav tako osvojil dva mandata, in sicer Adolfa Zupana in Ano Bilbija.

Po en mandat so osvojile še stranke SLS (izvoljen Franc Bačar), NSi (njihov občinski svetnik ostaja Marko Dvornik), SD (izvoljen Srečko Vovko), SNS (občinski svetnik bo še naprej Matjaž Engel) in novinec za klopmi novomeškega občinskega sveta, tj. stranka Dobra država, ki jo bo zastopal Rok Mežnar.

Podrobneje tudi o tem, kdo je največji poraženec volitev za občinski svet in kdo vse se poslavlja iz sejne sobe občinskega sveta na rotovžu, pa v četrtkovi tiskani izdaji Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava