kronika

FOTO: Eksplozija v Pekarni Grosuplje, sedem poškodovanih

28.11.2018 | 17:35 | J. A.

Požar v Pekarni Grosupje je pogašen. (Foto: J. A.)

Požar v Pekarni Grosupje je pogašen. (Foto: J. A.)

Grosuplje - Danes popoldne je v Pekarni Grosuplje, ki je od leta 2015 članica skupine Don Don, odjeknila eksplozija, neuradno v skladiščnih prostorih. "Policijska uprava Ljubljana je bila danes nekaj po 14. uri obveščena o eksploziji v objektu proizvodnje pekovskih izdelkov v Grosupljem. Po prvih podatkih naj bi bilo poškodovanih sedem oseb, ki naj bi utrpele lahke telesne poškodbe in niso življenjsko ogrožene. Ostali zaposleni v proizvodnji so evakuirani iz objekta," je sporočila Nataša Pučko iz PU Ljubljana.

Foto: Radio Zeleni val

Foto: Radio Zeleni val

Dodala je, da so na kraju interventne službe in da bodo policisti začeli z ogledom in ugotavljanjem vzroka eksplozije, ko bodo vzpostavljeni pogoji za delo.

Dodano ob 17.45

"Zaradi obsežnosti in zahtevnosti ogleda ter vzpostavitve pogojev za delo se bo ogled kraja opravljal jutri v dnevnem času. Vzrok eksplozije bo predvidoma znan po opravljenem ogledu. Kraj dogodka bodo policisti zavarovali in nadaljevali z nujnimi ukrepi na kraju," je še sporočila Pučkova.

Foto: Radio Zeleni val

Foto: Radio Zeleni val

Dodano ob 18.40

Grosupeljčani so povedali, da se je eksplozija slišala po vsem naselju, nekateri so mislili, da gre za potres. Z vodstvom nam ni uspelo govoriti, je pa Alenka Mozetič, direktorica Pekarne Grosuplje, za Pop TV povedala, da so v tistem času opravljali vzdrževalna dela na plinski napeljavi, zato sta poškodovana tudi dva zunanja delavca.

Ppredsednik PGD Grosuplje Iztok Vrhovec je za STA povedal, da je šlo po prvih podatkih za eksplozijo plina na prezračevalni napravi za plin. Nastala je materialna škoda, ki pa jo težko oceni.

Po informacijah direktorja grosupeljske občinske uprave Dušana Hočevarja naj bi do eksplozije prišlo v skladiščnem delu, zato stroji za proizvodnjo kruha naj ne bi bili poškodovani. Hočevar si zato želi, da bi lahko proizvodnja znova stekla čim prej.

‹ nazaj

Galerija (4)

Foto: Radio Zeleni val
Foto: Radio Zeleni val
Foto: Radio Zeleni val
Foto: Radio Zeleni val

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava