kronika

Obsojenec, ki prestaja kazen zaradi umora, napadel pravosodnega policista,

21.1.2019 | 14:15 | J. A.

Največji slovenski zapor Dob je bil danes prizorišče zahrbtnega napada na paznika. (Foto: J. A.)

Največji slovenski zapor Dob je bil danes prizorišče zahrbtnega napada na paznika. (Foto: J. A.)

Slovenska vas - "V Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob je danes okoli 12. ure obsojenec napadel pravosodnega policista, ki je v zaprtem delu zavoda izvajal varnostne naloge. Pravosodni policist je bil po napadu obravnavan v ambulanti zavoda in nato odpeljan v bolnišnico ter ni v življenjski nevarnosti," so sporočili iz Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij.

Obsojenec je z neznanim predmetom povzročil dve rani na hrbtu pravosodnega policista. O dogodku so nemudoma obvestili policijo.

"Napad je zagrešil obsojenec, ki prestaja 30-letno zaporno kazen zaradi kaznivega dejanja umora. V zaporu so zaznali, da uporablja modem za brezžično povezavo na internet, ki v zaprtem delu zavoda ni dovoljen. Obsojenec je bil zato seznanjen, da mu bo računalnik začasno odvzet. Po napadu so se takoj odzvali ostali pravosodni policisti in uporabili prisilna sredstva zoper obsojenca, ki je bil nameščen v posebni prostor. Obsojenec do sedaj ni kazal znakov agresivnosti, tudi med samim postopkom je bil povsem miren in je napad izvršil na skrajno zahrbten in zavržen način. Preiskava dogodka v zavodu Dob še poteka, več informacij bomo javnosti lahko posredovali po njenem zaključku," še pravijo na omenjeni upravi.

Še nekaj statistike o napadih na zaposlene v slovenskih zaporih (v nobenem primeru napad ni povzročil težje poškodbe, v nekaj primerih pa je šlo za lažjo poškodbo pravosodnega policista):

2018: 12 napadov, 6 poskusov napadov

2017: 23 napadov, 8 poskusov napadov

2016: 23 napadov, 7 poskusov napadov

2015: 13 napadov, 14 poskusov napadov

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava