Večer opernih arij, KCK Kočevje

28.2.2019 | 20:00

VEČER OPERNIH ARIJ

Glasbeni abonma in za izven

Na večeru opernih arij v Kulturnem centru Kočevje bodo nastopali:

Mezzosopranistka Inez Osina Rues je kot operna solistka debitirala v vlogi Paoluccie v operi La Cecchina ali Nikogaršnja hči N. Piccinija. Od takrat je poustvarila še druge vloge v operah slovenskih in tujih skladateljev. Že več let sodeluje s SNG Opera in balet Ljubljana tako kot zboristka, kakor tudi kot solistka. Ob koncu študija je prejela Prešernovo nagrado za umetniške poustvaritve na koncertnem in opernem področju.

Štefica Stipančević je slovenska sopranistka mlajše generacije. Za svoje koncertne in operne uspehe je prejela študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo in diplomo Summa cum laude. Velik uspeh je požela kot solistka v Monteverdijevih Večernicah blažene device (Vespro della Beata Vergine) v Ljubljani in Berlinu in v Charpentierovem delu Te Deum v Ljubljani.

Habjan Anton je diplomiral in magistriral na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Izpopolnjeval se je na mednarodnem seminarju pri svetovno priznani operni pevki in profesorici Bernardi Fink in drugih. Vseskozi je sodeloval z različnimi pevskimi zbori kot solist, med drugim v Schubertovi Maši v G-duru, Brahmsovem Nemškem rekviemu… V okviru Akademije za glasbo v Ljubljani je sodeloval kot solist v Monteverdijevih Vesperah in v Orffovi Carmini burani. Sedaj je redni član SNG Opera in Balet v Ljubljani, kjer je debitiral v operi Traviata kot Baron Douphol ter sodeloval kot solist v operah Šolnik (Učitelj), Ples v maskah (Sodnik), Črne maske (Pajek), Figarova svatba (Antonio), Saloma (Kapadočan), Madama Butterfly (Cesarski komisar, Uradnik).

David Čadež je osnovno in srednjo šolo obiskoval v Novi Gorici, vzporedno pa je obiskoval tudi nižjo glasbeno šolo v Novi Gorici, kjer je igral klavir. Po končani nižji glasbeni šoli se je vpisal na kontrabas, katerega ga je 3 leta poučeval David Šuligoj, nato pa se je začel z Solopetjem pri očetu Vladimirju. Na Temsigu leta 2008 je dosegel zlato na regijskem in državnem tekmovanju in zlato na prvem mednarodnem tekmovanju Bruna Špiler v Herceg – Novem. Pomembnejši nastopi in projekti: Sodelovanje z Ljubljansko opero (dodatni zbor) Sodelovanje z RTV orkestrom (Lorenzo Castriota) v koncertni izvedbi opere Gianni Schicci z vlogo Gherardo; Solist na Miklavževem koncertu RTV Slovenija 2015 z orkestrom in zborom Akademije za glasbo s skladbo Funiculi Funicula; V novembru 2017 je gostoval z Big band RTVSLO v Sopronu na Madžarskem; Vloga Prikazni v operi Machbet v letu 2018 (SNG Opera balet Ljubljana).

Erik Šuler se je s šestimi leti vpisal v kočevsko Glasbeno šolo. Šolanje je nadaljeval na Glasbeni matici v Ljubljani. Z dvanajstimi leti je odšel na šolanje v Moskvo, kjer je bil sprejet na Centralno Specijalno glasbeno šolo za izredno nadarjene učence. Sodeluje na različnih festivalih doma in v tujini (Groblje-1994, Muzika-2000, Kranjska gora-2001,2002, Skopski poletni festival 2002, Imago Slovenije, Svetovni glasbeni dnevi 2003, Festival Brežice 2005, Beograd 2006, Festival Brežice 2006, Chopin Festival Gaming-Austrija, itd…).

Vstopnice za izven: 10,00 EUR

Vstopnice so v prodaji na blagajni KCK Kulturni center Kočevje in na mojekarte.si.

Vabljeni!