namig za premik

DP v motokrosu

21.4.2019 | 11:00

V nedeljo, 21. aprila, 2019, se bodo motokrosisti, ki tekmujejo v AMZS državnem prvenstvu, podali na start v Stranski vasi pri Semiču, na motokros poligonu Krupa.

Sama proga je na idilični lokaciji med brezami in ima veliko atraktivnih skokov, gledalec pa vidi z enega mesta cel krog.

Posebnost proge je tudi štart ki gre v dolino….

Treningi se začnejo ob 8:20 uri, prve vožnje pa ob 11:00 uri.

Prvi se bodo na nstezo podali Veterani, sledili pa bodo najmlajši v kategorijah 50, 65, 85 ccm.

Kategorija 125 ccm vozi samostojno dirko, medtem ko se najboljši in najhitrejši v kategoriji MX2 ter MX Open spopadejo skupaj.

Pričakujemo hud boj za zmago med voznikoma MXGP Svetovnega prvenstva Klemnom Gerčarjem ter Petrom Irtom, in voznikoma MX2 svetovnega prvenstva Janom Pancarjem ter Lukom Milcem …. Mogoče pa se vmeša še kdo od manj znanih motokrostov.

V kategoriji Open Belokranjci veliko pričakujejo tudi od domačina Marka Špeharja.

Prava paša za oči pa se obeta tudi pri veteranih, saj od lani na dirkah spet nastopa “profesor motokrosa”, Sašo Kragelj.

V kategoriji Veterani 50 se obeta boj za zmago med legendo motokrosa Alojzijem Fortuno, ter očetom vzhajajoče zvezde Jana Pancarja, Igor Pancarjem. Domačini pa upajo na dobro uvrstitev še enega domačega člana, Bojana Goriška.

Vremenska napoved se obeta zelo lepa, tako, da se lahko velikonočno nedeljo izkoristi za prav prijeten izlet, ter ogled spektakla ali pa za nabiranje barve pred poletjem…

Za hrano in pijačo bodo poskrbeli člani AMD Kolpa MXS, ki se veselijo vašega obiska!

‹ nazaj