namig za premik

Zaključna prireditev S-Factor, KC

23.5.2019 | 09:00

S-Factor je mednarodni festival kratkih videov, v katerih nastopajo in pri izdelavi katerih sodelujejo osebe s posebnimi potrebami. Organizator projekta je OŠ Milke Šobar – Nataše, Črnomelj. Glavni poudarek projekta je na videu kot orodju inkluzije – s predstavitvijo izdelanih videov v javnosti širimo zavedanje o zmožnosti in ustvarjalnosti oseb s posebnimi potrebami. V letošnjem šolskem letu je S-Factor, ki ga tokrat organiziramo že tretjič, zaživel po sedemnajstih slovenskih in evropskih ustanovah za osebe s posebnimi potrebami.

Tudi letos bomo izdelane videe prikazali in nagradili na zaključni prireditvi v Kulturnem centru Semič v četrtek, 23. maja 2019. Dogajanje bomo združili s festivalom Igraj se z mano, ki s svojimi aktivnostmi spodbuja socialno integracijo oz. inkluzijo med otroki, mladostniki, odraslimi osebami s posebnimi potrebami in večinsko populacijo vseh generacij. Pričakujemo preko 600 obiskovalcev.

Od 9.00 do 11.00 se bodo obiskovalci lahko udeležili raznovrstnih športnih in ustvarjalnih delavnic ter si ogledali izdelane videe na temo »sonce«, ki so jih soustvarile osebe s posebnimi potrebami.

Od 11.00 do 12.30 bo potekala svečana zaključna prireditev Mednarodnega festivala videov S-Factor 2019 s podelitvijo nagrad najboljšim.

Ob 12.30 bo v avli KC potekala okrogla miza na temo »Pomen glasbe za otroke s posebnimi potrebami« v sodelovanju s KUD Notarima.

Želimo si, da bi s svojo prisotnostjo in poročanjem podprli naša prizadevanja za aktivno vključevanje oseb s posebnimi potrebami v družbo.

‹ nazaj